Sahte kimlikle Meral Okay'ın servetine konmak istediler

Meral Okay'ın 10 milyon liralık servetine göz diken 2 dolandırıcı sahte kimlikle noterden veraset ve satış vekâletnamesi çıkardı. Olay, noter görevlisinin dikkati sayesinde son anda fark edildi

Ünlü söz yazarı ve senarist Meral Okay'ın mirasına konmak için sahte kimliklerle noterden veraset ve satış vekâletnamesi çıkaran dolandırıcılar noter görevlisinin dikkati sayesinde planlarını gerçekleştiremedi. Dolandırıcılar, 10 milyon TL'lik serveti ele geçirmek için 9 Nisan'da vefat eden ünlü sanatçının babası ve ağabeyi adına düzenlenmiş kimlikleri kullandı. İşte o ayrıntılar:

SAHTE ANILARINI ANLATTI
30 Nisan günü Kartal 6. Noteri'ne giden bir şahıs, Muhteşem Yüzyıl dizisinin de senaristi olan Meral Okay'ın kardeşi İbrahim Mecit Katı olduğunu öne sürerek, Okay'ın vefatından kendisine düşecek mirasın takibi ve malların satışı için vekâlet vermek istediğini söyledi. Şahıs, İbrahim Mecit Katı adına düzenlenmiş bir kimliği de ibraz etti. Noter işlemleri sürerken inandırıcı olabilmek için de Meral Okay'la sözde anılarını noter görevlilerine anlattı. Noter görevlileri de evrakları hazırlayıp şahsa teslim etti. İki gün sonra, 2 Mayıs 2012'de bu kez Meral Okay'ın babası olduğunu iddia eden ikinci bir şahıs aynı notere geldi ve o da aynı gerekçelerle vekâlet hazırlatmak istediğini söyleyerek Okay'ın babası Mahmut Ata Katı adına düzenlenmiş bir kimliği ibraz etti. Noter yetkilileri 'sahte baba'nın da istediği evrakları hazırlayıp kendisine teslim etti. Sahte babanın vekâleti almasından bir gün sonra Noter Başkâtibi Orhan Yılmaz evrakları tasnif ederken Mahmut Ata Katı'nın ismini gördü. Şahsen tanıdığı Katı'nın ismini görünce şaşıran başkâtip, arkadaşlarına Katı'nın notere ne zaman geldiğini sordu ve evrakları incelemeye başladı. Bunun üzerine büyük bir şok yaşadı. Çünkü Katı'nın kimlik bilgileri doğru görünüyordu ancak kimlikteki fotoğraf bir başkasına aitti. Hemen Mahmut Katı'yı arayan başkâtip, durumu anlattı. Bunun üzerine şaşkınlık yaşayan Meral Okay'ın babası da bu işlemlerden hiç haberi olmadığını söyledi.