Soft Makyaj 20024'De Ön Plana Çikiyor

Soft makyaj 2024 yilinda ön plana çikarak, diger teknikleri geride birakti. Makyaj uzmanlari 2024 yilinda daha çok soft makyajin moda oldugunu söyleyerek, yogun makyajin hem cildi yorduguna hem de gereksiz olduguna dikkat çektiler.

Özellikle film setlerinde makyözlük yapan Nurgül Gezer, “En önemli giysimiz cildimizdir. Yogun makyajlarin artik tercih edilmiyor. Yaz aylarinda daha fresh, abartiya kaçmadan, hafif alliklarla yapilan makyajlar daha çok tercih edilmeli. Bu yaz daha çok seftali ve pembe tonlari tercih ediliyor. Kisin ise daha yogun makyajlar ve gece tonlari tercih ediliyor. Highligterlarimiz ise olmazsa olmazlarimiz yazin ve kisin sürmeye devam edebiliriz. Alliklarda ise yazin toz alliklar tercih ederken kisin likitalliklar daha çok kullaniliyor. Özellikle yaz aylarinda makyaj yaptiktan sonra pudralamaliyiz böylece makyajimiz daha kalici oluyor. Cildimizi korumak ve yormamak adina her zaman yaz kis demeden günes kremi kullanmaliyiz. Makyajimizi her zaman güzelce temizlemeliyiz çünkü bütün gün yüzümüzde kalan makyajimiz gözeneklerimize doluyor. Cildimizde yipranmalara ve yorulmalara yol açiyor. Temizlemenin ardindan ise cildimizi her zaman nemlendirmemiz de lazim. Unutmayalim ki en önemli giysimiz cildimiz” dedi.

Makyözlerin, moda sektöründe çok önemli bir yere sahip olduklarini söyleyen ünlü model Oksana Kuznetsova ise “Onlarin bizim yüzümüze uyguladigi her bir materyal çok önemli. Kullandigi dezenfektanlar, titiz olmasi ve hijyeni çok önemli. Onlar ne kadar hijyenli olurlarsa cildimiz o kadar temiz kalmis oluyor. Bir modele kullandiklari bir malzemeyi baska bir modele kullanamaz mikrop kapabiliriz. Günesin altinda defilelerimiz, çekimlerimiz oluyor. O günesin altinda yogun bir yag tabakasi olusturacak makyajlardan çok daha az ama güzelligi öne çikaracak makyajlar daha önemli. Bunun ayrimini ise hanimefendi gibi profesyonel makyözler daha iyi biliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.