Çocukluk Arkadasinin Adini Yazdigi Romanla Yasatiyor

Çankiri’da yasayan bir vatandas, hayatini kaybeden ve yasami boyunca birçok zorluk yasayan arkadasinin adini yazdigi romanla yasatiyor.

Çankiri’da yasayan Veysel Elmas, çocuklugunu birlikte geçirdigi ve 1970’li yillarda hayatini kaybeden arkadasi Mehmet Yavuz’un adini yasatmak için bir kitap yazmaya karar verdi. Gençken yasadigi platonik ask sebebiyle büyük üzüntü yasayan arkadasinin hikayesini yazdigi romana uyarlayan Elmas, "Karanliktaki Ayak Sesleri" ismini verdigi romani yayimladi. Romanin belgesel niteliginde oldugunu belirten Elmas, gençlere de seslenerek bu tarz kitaplara yönelmelerini istedi.

"Asik oldugu kizin hayali zengin birisiyle evlenmekti"

Romanin içerigini anlatan Elmas, “Gençligimi birlikte geçirdigim bir arkadasim vardi. Bu arkadasimin duygusal bir iliski yasadigi kiz arkadasi vardi, Asik oldugu kizin hayali zengin birisiyle evlenmekti. Arkadasimi seviyordu ama fakir oldugu için istemiyordu. Zengin bir es arzusuyla arkadasimi sevdigi halde reddetti. Daha sonra kiz baska bir erkekle tanisip evleniyor ama mutlu olamiyor. Benim arkadasim da daha sonra baska bir kizla tanisiyor. Daha sonra tanistigi kizla evlilik yoluna giderken onu terk eden kiz, ‘keske seninle evlenseydim’ diyor. Benim arkadasim ise ‘benim su anda bir kiz arkadasim var. Onun hayallerini yikamam’ diyerek reddediyor ve kiz arkadasi ile evleniyor” dedi.



“Vefat ettikten sonra hayatini ölümsüzlestirmek için romana dönüstürdüm”

Arkadasinin hayatinin kendisini çok etkiledigini söyleyen Elmas, “Arkadasimla gençligimiz birlikte geçti. Kendisinin hayati ve yasam sarti beni gerçekten çok etkiliyordu. Arkadasim da vefat ettikten sonra hayatini ölümsüzlestirmek için romana dönüstürdüm. Bu insanlarin yasami bir belgeseldir. Tüm yazarlarin romanlarini incelerseniz geçmiste yasanilanlari anlatir. Tüm gençlerimizin telefonlari birakip bu tür romanlardan alip okumalarini tavsiye ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.