Ferhat-Sirin Diyarinda Efsane Ask

Ferhat ile Sirin diyari Amasya’da Rana ve Turhan Ladikli çifti 25 yildir her gün ayni renk elbise giyiyor. Esine ilk günkü gibi asik olan Turhan Ladikli, çeyrek asirdir söz yildönümlerinde çiçek ve çikolata alip kiz isteme adetini yeniliyor. Gören herkesi sasirtan Amasya’nin en renkli asiklari verdikleri pozlari fotoromanda bulusturdu.



“Bu bir sonsuz ask hikayesi”

Dünyaca ünlü Ferhat ile Sirin efsanesinin geçtigi sehirde her gün el ele yürüyüs yapan 2 çocuk sahibi renkli çift, tatilde de gittikleri her yerde ayni renk elbiseleriyle görenleri sasirtiyor. Birlikte çektirdikleri renkli fotograflari “Bu bir sonsuz ask hikayesi” baslikli fotoromanda toplayan 49 yasindaki çift, haftanin ilk gününe enerji saçtigina inandiklari kirmizi, turuncu ve mor agirlikli elbiselerle baslamayi tercih ediyor. Renkli aliskanlik her gün farkli tonda sürüyor.

“Bir elmanin iki yarisi gibiyiz”

Evliliklerinde 24 yili geride biraktiklarini anlatan Rana Ladikli, “Evlendigimiz günden beri ayni renk kostümlerle geziyoruz. Biz bir elmanin iki yarisi gibiyiz. Ayni renk ve kombinleri seçiyoruz” dedi.

Renk tercihlerini kendisi belirlerken kizlarinin da kendilerine uyum sagladigini anlatan Ladikli, “Rengi ben belirliyorum. Turhan Bey de sag olsun bana uyum sagliyor. Biz büyük bir ask yasiyoruz. Bir daha dünyaya gelsem kesinlikle esimle evlenirim” diye konustu.



“Hanimin seçtigi renge ‘evet’ diyorum”

14 Subat Sevgililer Günü öncesine denk gelen kiz isteme adetinin hazirligina heyecanla baslayan Turhan Ladikli, “Kiz istemek kolay olmuyor. Bu sene esimi 25. kez istedim. Sevince böyle oluyor. Elbise seçiminde zorlanmiyorum. Hanimin seçtigine ‘evet’ dedigimde mutlu oluyorum” seklinde konustu.



“Türkiye’nin en renkli asiklari onlar olabilir”

Çiftçin günümüzde sevginin timsali oldugunu düsünen komsulari Serife Eksi ise “Onlar severek evlendiler. Asklari daim olsun. Türkiye’nin en renkli asiklari onlar olabilir. Farkli elbise giydiklerini bir gün olsun görmedim. Bence bu hem ask hem de aliskanlik” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.