Bella Hadid ilk kez bir dizide yer alacak: Müslüman bir genç kızı oynayacak

Dünyanın en çok takip edilen modellerinden biri olan Bella Hadid ilk kez bir dizi projesiyle kamera karşısına geçecek. Ramy dizisinin yeni sezonunda rol alacak ünlü model, setteki ilk gününde kendisini ağlatan olayı anlattı.

İlk kez oyuncu olarak kamera karşısına Ramy dizisiyle geçen Bella Hadid, oldukça heyecanlı olduğunu açıkladı.

Oyunculuğa dair yaşadığı deneyim hakkında verdiği röportajdaki sözleri herkesi şaşırttı.

İlk oyunculuk deneyiminde tuhaf bir karakteri açıklayan Hadid, modellik kariyerinde verdiği izlenimleri silecek bir rol olduğunu belirtti.

Rolündeki payın aslında gerçekte yaşadıklarından farkı olmadığını söyleyen Hadid, karakterinin aslında ruh dünyasını yansıttığını ifade etti.
Müslüman bir aileden geldiğini belirten Hadid, karakterinin de sinyalini verdi.

Hadid, dizinin Amerika'da Müslüman olmanın ne anlama geldiğini ele aldığı için canlandırdığı karakterin dininden veya geleneklerinden uzak olmadığını da anlattı.

Ayrıca Hadid, Filistin'de yapılan katliamlara da sessiz kalınmasına öfkelendiğini söyledi.


'ÖZGÜR FİLİSTİN TİŞÖRTÜ BENİ AĞLATTI'

Babası Filistinli, annesi Hollandalı olan Hadid, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarıyla ilgili bugüne dek tepkisini dile getirmekten çekinmedi. Bu konudaki duyarlılığı bilinen ünlü model, Ramy ekibinin kendisine setteki ilk gününde “Özgür Filistin” yazan bir tişört hediye ettiğini ve bu hediyenin de onu gözyaşlarına boğduğunu anlattı.

Dizide Ramy Hassan, Mısır'dan Amerika'ya yıllar önce göç etmiş bir ailenin üyesi olarak New Jersey'de yaşamını sürdürmektedir. Ramy, yetiştiği Müslüman toplum ile göç ettiği ABD'deki yaşam tarzı arasında sıkışıp kalmıştır. Hayatın ahlaki bir sınavdan ibaret olduğunu düşünen Müslüman toplumla hayatın hiçbir öneminin olmadığını düşünen bin yıllık bir neslin arasında kalmanın zorluklarını deneyimleyecektir.

'MÜSLÜMAN OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM'

Verdiği bir röportajda, 'Babam her zaman dindardı ve bizimle dua ederdi” diyen Hadid, kendini “Müslüman olmaktan gurur duyuyorum” sözleriyle ifade etti.