Rize'de Gelinlik Defilesi Büyüledi

Rize’de bir alisveris merkezinde düzenlenen gelinlik defilesinde 40 adet gelinlik tanitildi. Kadina yönelik siddete dikkat çekmek için çiçeklerle tasarlanan gelinlik ise büyük begeni kazandi.

Rize’de evlilik hayalleri kuran kadinlara yönelik gelinlik defilesi düzenlendi.

6 isletmenin ortaklasa düzenledigi defilede gelinlikler mankenler tarafindan podyumda sergiledi. Birbirinden güzel gelinliklerin gösterime çiktigi defileye vatandaslar yogun ilgi gösterdi. 40 farkli gelinligin sergilendigi defilede en ilgi çeken çiçeklerle süslenmis gelinlik oldu. Kadina siddete yönelik tepki amaçli tasarlanan çiçekli gelinlik, 10 günde hazirlandi.

"Kadinlarimiz bir çiçektir"

Defile hakkinda açiklamalarda bulunan gelinlik tasarimcisi Hatice Kiliçaslan, "Çok güzel bir ekiple tasarimlarimizi yaptik. Detayli bir çalisma ile defileye hazirlandik. Kadina siddete dikkat çekmek için 40 gelinligin disinda çiçeklerle tasarlanmis bir gelinlik yaptik. Kadinlarimiz bir çiçektir. Kadinlarimiz ölmesin artik. Kadinlarimiz böyle çiçek gibi açmaya layik" dedi.



"Cezalar caydirici olmali"

Çiçekli gelinligi tasimaktan gurur duydugunu söyleyen manken Irem Aksoy, "Ülkemizde son zamanlarda kadina siddet olaylari maalesef artmakta. Insallah bu olayla son bulur. Cezalarin daha caydirici olmasini diliyorum" diye konustu.

Gelinlikleri çok begendiklerini söyleyen izleyiciler ise kadina siddete yönelik cezalarin agirlastirilmasini istediler. Defilede ayrica birbirinden güzel dans gösterileri ve çocuklara yönelik palyaço eglencesi yapildi. Ayrica dügün hazirliklari için 60 bin TL tutarinda çesitli hediyelerin içinde oldugu çekilis düzenlendi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.