Set çalışanını öldürmüştü! Alec Baldwin hakkında yeni gelişme

Ünlü oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin çekimleri sıırasında kullandığı silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurup ölümüne neden olmuştu. Görüntü yönetmeni Hutchins'ten geriye acılı bir koca 9 yaşındaki oğlu kaldı. Gerekli güvenlik kontrollerinin yapılmadığını iddia eden acılı aile, Baldwin ile film şirketine karşı bir hamlede bulundu.

Geçtiğimiz aylarda ABD'de korkunç bir olay yaşandı. Oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin çekimleri sırasında bir set kazası yaşayarak, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins ölümüne sebep olmuştu. 21 Ekim 2021'de yaşanan kazayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Geçtiğimiz ekim ayında yaşanan olay, oldukça ses getirmişti. Hutchins'ten geriye acılı bir koca ve 9 yaşındaki oğlu kalmıştı.

ALEC BALDWİN'E DAVA

Çekimler sırasında yaşanan bu kaza nedeniyle Alec Baldwin ile film şirketine dava açıldı. Halyna Hutchins'in kocası ve 9 yaşındaki oğlu adına açılan davada hem Baldwin hem de firma 'ölüme neden olmakla' suçlanıyor.

'SİLAH ONDAYDI'

Avukat Brain Panish, Baldwin'in yönetmeni ölldüren silahı kullanarak aynı derecede suç işlediğini söyleyerek, 'Tetik devreye girmedikte ve horozu çekilmezse silah ateşlenmez. Silah ondaydı. Ateş etti ve Halyna'yı öldürdü' sözlerin yer verdi.

'GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMADI'

Açılan davada, film çekiminde gerçek silahlar kullanılırken ölümcül sonuçları olan bu aletlerin yeterki güvenlik kontrolünden geçmediği ve kurallara uyulmadığı ifade edildi.

YÖNETMEN DE VURULMUŞTU

Ekim ayında meydana gelen olayda Alec Baldwin, New Mexico'da buluann Bonanza Creek Çiftliği'nde yapılan çekimler sırasında 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in yanı sıra yönetmek Joel Souza'yı da vurmuştu.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Hutchins, hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirmiş, yönetmen Souza ise yaralı olarak kurtulmuştu.