Fatma Girik son yolcuğuna uğurlandı! Usta oyunca hayat arkadaşı Memduh Ün'e kavuştu...

Türk sinemasının "4 yapraklı yoncası"nın "mavi gözlüsü", sanatçı Fatma Girik, Bodrum'da sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Gözyaşları sel olup aktı…

Yeşilçam'ın efsane ismi Fatma Girik, 24 Ocak günü 79 yaşında geçirdiği Covid-19 hastalığına bağlı olarak çoklu organ yetmezliği sonucu vefat etmişti.

Türk sinemasının sembol isimlerinden olan, eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik için ilk tören, 1989-94 yılları arasında başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Girik'in Türk bayrağına sarılı, üzeri karanfillerle kaplı tabutu, daha sonra Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na (CRR) getirildi.

Ünlü sanatçının Türk bayrağına sarılı cenazesi, Bodrum Belediyesi'ne ait cenaze aracından indirilerek omuzlarda ile Adliye Camii'ne getirildi.

Törene katılanların uzun süre Girik'in tabutuna sarılıp uzun süre gözyaşı dökmesi, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Burada düzenlenen törene, Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Ahu Turan ile iş, siyaset ve spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı tarafından kıldırılan namazının ardından Girik'in cenazesi, Torba mahallesindeki evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedildi.

HEM ABLAMDI, HEM YOLDAŞIMDI

Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, 'Sizlerle aynı duyguları paylaşıyorum. Benim kadar sizlerde seviyordunuz. Ablamı tanımayanların bile sevdiğini düşünüyorum. Hem ablamdı, hem yoldaşımdı. 56 yıllık hayatımda annemden daha çok ablamla zaman geçirdim. Kendisinin 5-6 yıldır beyin rahatsızlığı vardı. Hastalığına rağmen neşesi yerindeydi. Konuşuyorduk, birlikte zaman geçiriyorduk. Koronavirüs belasının pençesine düştü 2-3 gün içerisinde ablamı kaybettik' dedi.

BİZE NE OLDU İSİMLİ DİZİDE BİRLİKTE OYNADILAR

Türk pop müziği sanatçısı Bora Gencer ise, 'Allah, Fatma Girik ile birlikte 'Bize ne oldu' dizisinde oynamayı nasip etti. Bu şerefe nail oldum. Kendisi, koronavirüs yüzünden çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdi. Sinema camiasına, Yeşilçam'a, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum' diye konuştu.