Fatih Ürek’e icra şoku! Ev sahibiyle başı dertte

Ünlü sunucu Fatih Ürek, 7 yıldır ikamet ettiği evi hor kullandığı ve zararı ödemek istemediği gerekçesiyle ev sahibi tarafından dava edildi. Mahkemeye başvurarak zararını tespit ettiren genç kadın, parasını tahsil etmek için ünlü sunucuya icra takibi başlattı.

Fatih Ürek’e icra şoku! Ev sahibiyle başı dertte
Ünlü sunucu Fatih Ürek, 1 Ocak 2011 günü İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Zehra Alanyalı'ya ait bir evi kiraladı. Yedi yıl boyunca bu konutta ikamet eden Ürek, 10 Ocak 2018 günü taşınma kararı alıp evi tahliye etti. Ev sahibi Zehra Alanyalı kiracısı Ürek'in geride bıraktığı evin dikkatsiz ve özensiz kullanım nedeniyle yıprandığını, taşınmazlarda hasar meydana geldiğini, mutfak dolapları, duvarlar, tuvalet banyo ve elektrik tesisatının yıprandığını gördü. Oluşan zarar için ünlü sunucuyu defalarca arayan ev sahibi, Ürek'in masrafları karşılanmayı reddettiği için zor durumda kaldığını beyan ederek dava açtı.

8 BİN LİRA TESPİT

Zararının giderilmesi için İstanbul Sulh hukuk Mahkemesi'ne başvuran Alanyalı'nın açtığı dava kapsamında daire bilirkişi tarafından incelendi bilirkişinin yaptığı değerlendirmede Fatih yüreğin hor kullanımından kaynaklı olarak evde 6300 liralık masraf olduğunu ve meydana gelen hasarların malzeme işçilik nakliye dahil 15 günlük çalışma ile giderilebileceğine dair rapor sundu. Rapor ardından mahkeme yüreğin parayı ödemesine hükmetti.

İCRA BAŞLATTI

Parasını tahsil etmek isteyen ev sahibi Alanyalı, icra müdürlüğüne başvurarak Fatih Ürek'le ilgili bilirkişinin belirlediği hor kullanımdan kaynaklı oluşan hasar bedelini, yargılama giderlerini ve 15 günlük çalışma süresinde işçilere verilecek olan ücretin de tasfiyesi ile birlikte yaklaşık 9 bin liralık icra takibi başlattı.