Aleyna Tilki'ye bilimsel bir cevap verelim! Bir tık ötede...

Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündem olan Aleyna Tilki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini güldürdü.

Aleyna Tilki'ye bilimsel bir cevap verelim! Bir tık ötede...
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Aleyna Tilki de birçok ünlü gibi evinde vakit geçiriyor. Bu süreçte ise sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşım yapıyor. Neredeyse yaptığı her adımıyla gündem olmayı başaran ve çok konuşulan genç şarkıcı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini güldürdü. Gece yaptığı paylaşımda 'Kulaklarımın kenar kıkırdakları neden tırtıklı? Ve herkesin öyle sanırım. Bilen var mı neden?' yazdı. Twitter takipçilerinden bilimsel bir açıklama bekleyen Tilki'ye istediği yanıt gelmedi. Takipçileri paylaşımın altına 'Kulağınla keman çalman için özel yaratılmışsın' gibi şarkıcıyı ti'ye alan pek çok yorum yaptı.

Aleyna Tilki'ye bilimsel bir cevap verelim! Bir tık ötede...
ALEYNA TİLKİ'YE BİLİMSEL BİR CEVAP VERELİM!

Başın her iki yanında, çene eklemlerinin hemen arkasında bulunur. Kıvrılmış bir huni şeklinde ve girintili çıkıntılıdır. Deri ile örtülmüş kıkırdak yapıdan oluşur. Etrafındaki yapılara kas ve bağ doku ile bağlıdır. Kulak kepçesinin dış kısmına heliks denir. Konkadan başlayıp önce öne yukarıya, sonra arkaya ve aşağıya doğru uzanarak kulak memesine kadar devam eder. Kıvrımlı bir yapıya sahip olan kulak kepçesi ses dalgalarını toplayarak, yaklaşık 2,5 cm uzunluğundaki kulak yoluna aktarır.