Can Ataklı, o tweeti savundu

Can Ataklı’ya göre, bir derginin ödül töreninden sonra atılan "Berrak Tüzünataç'ın davetkar stili" tweeti özgür ve medeni bir Türkiye’de atılabilecek bir tweet.

Can Ataklı, o tweeti savundu
NTV Yaşam'ın Twitter sayfasından 'Berrak Tüzünataç'ın davetkar stili” mesajıyla atılan tweet sosyal medyada çok tepki çekmişti. Berrak Tüzünataç da atılan tweetle ilgili olarak 'Basınımızda böyle bir üslup oldukça, başka bir tacizciye ihtiyacımız yok. Üslupla ilgili uyaran her cevap için teşekkürler, iyi ki varsınız' demişti.

Bir çok isim Tüzünataç'la hem fikir olurken bugün farklı bir ses yükseldi. Can Ataklı'ya göre, bir 'Berrak Tüzünataç'ın davetkar stili' tweetini atanan çok kabahati yok. Çünkü yine Ataklı'ya göre yazılanlar özgür ve medeni bir Türkiye'de atılabilecek bir tweet.

Din kaynaklı ahlaki kuralların ön plana çıkarıldığını ifade eden Ataklı, 'Davetkar kıyafet” tanımı medeni ve özgür Türkiye döneminde kimsenin üzerinde durmadığı, ayrıca hiçbir ahlaki çıkarım yapmadığı sıradan bir tanımdı. Bunun gibi “Baştan çıkarıcı, seksi, iç gıcıklayıcı” gibi sıfatlar da rahatlıkla kullanılır ama kimsenin aklına “cinsel bir iştah, cinsel tahrik” gelmezdi. Şimdi ise bazıların aklından bu hiç çıkmıyor.' ifadesini kullandı.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız