Ortalık karıştı! Dilber Ay ve eşi...

MÜYORBİR’in (Müzik Yorumcuları Meslek Birliği) 9. Olağan Genel Kurulu yine tartışmalara sahne oldu. Haklarını alamadıkları için meslek birliğinden şikâyetçi olan sanatçılar, yönetime tepki gösterdi.

Müzik yorumcuları Meslek Birliği'nin 9. Olağan Genel kurulu'na Dilber Ay'ın çıkışı damga vurdu. kurulda söz alan sanatçının, “Ben Dilber Ay'ım, 50 yılımı verdim bu halka. Nerede bu para? Aldığım para 700 lira. Paralar indiragandi yapılıyor. Benim hakkım en az 5 bin TL” sözleri üzerine ortalık karıştı. Her yıl çıkan olaylar nedeniyle basın mensuplarına kapatılan kurul, tartışma ve kavgaların gölgesinde tamamlandı.

Dilber Ay'ın eşi İbrahim Karakaş görevlilerle tartıştı.

MÜYORBİR'in (Müzik Yorumcuları Meslek Birliği) 9. Olağan Genel Kurulu İstanbul'daki Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tartışmaların gölgesinde geçen genel kurula sanatçıların ‘hakkımızı alamıyoruz' isyanı damga vurdu. Dilber Ay'ın hakkını alamadığını iddia ederek yaptığı “Aldığım para 700 lira. Paralar indiragandi yapılıyor” çıkışı üzerine genel kurulda ortalık karıştı. Tansiyonun yükseldiği toplantıda pek çok sanatçı oy kullandıktan hemen sonra organizasyonu terk etti.

‘UKALALIKTAN GELMİYORLAR'

Oyunu kullanıp dışarı çıkan şarkıcı Aylin Coşkun, “Millet birbirine girdi. Kim koruyacak hakkımızı, bunlar mı koruyacak? Bıraksınlar bu işleri” dedi. Gökhan Türkmen, “Her sene aynı terane” diyerek tepkisini gösterirken, Arif Sağ ise genel kurula katılmayıp oy kullanmayan meslektaşlarına sitem etti: “Ukalalıktan gelmiyorlar. Ben 72 yaşındayım, geliyorum. Paranın en büyüğünü sen alıyorsun ama yoksun.”