Oya Aydoğan son yolculuğuna bugün uğurlanacak

Aort yırtılması nedeniyle hastaneye kaldırılan ve günlerce yaşam savaşı veren ünlü sanatçı Oya Aydoğan'dan dün acı haber geldi. 12 saat süren ameliyat sonrası tedavisi yoğun bakımda uyutularak devam eden Oya Aydoğan hayatını kaybetti. Sanatçının oğlu Gurur, annesinin cenazesinin, isteği üzerine Ulus Mezarlığı'nda toprağa verileceğini açıkladı.

Oya Aydoğan son yolculuğuna bugün uğurlanacak
TÜRK sinemasının ünlü oyuncusu Oya Aydoğan'dan dün sabah acı haber geldi.

Geçtiğimiz cumartesi gecesi boğazına takılan patatesi çıkarmak isterken aort damarı yırtılan ve kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat sonrası tedavisi yoğun bakımda uyutularak devam eden Oya Aydoğan, hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun ölümünün ardından Ulus'taki Liv Hospital Hastanesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA
Oya Aydoğan,  7 Mayıs Cumartesi gecesi, hastanemiz acil servisine ‘Akut Asendan Aorta Diseksiyonu' tanısı ile geldi. Ameliyat edilen ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınan Aydoğan'ın sağlık durumu, 14 Mayıs Cumartesi günü saat 23.00 itibari ile artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız pazar günü saat 07.15'te vefat etmiştir.”

Oya Aydoğan son yolculuğuna bugün uğurlanacakSöylemezsem Olmaz 16.05.2016
Oya Aydoğan son yolculuğuna bugün uğurlanacak

'DEĞERLİMİ KAYBETTİM'

Taziyeleri ünlü sanatçının oğlu Gurur Aydoğan kabul etti. Hastanede açıklama yapan Aydoğan, “Değerlimi kaybettim. Tüm Türkiye'nin çok sevdiği annemi verdiği bir haftalık yaşam mücadelesi sonrası kaybettik. Çok iyi ve yardımsever biriydi. Ani bir şekilde aramızdan ayrıldı. Ameliyattan güçlü çıkmıştı, takip değerleri iyi gittiği için çok umutluydum. Allah'ın takdiri. İnşallah mekânı cennet olur. Annem için Cemal Reşit Rey Salonu'nda anma töreni düzenleyeceğiz. Bütün sevenlerini cenazeye bekliyoruz. Ulus Mezarlığı'na gömülmek vasiyeti, bu isteğini de gerçekleşeceğiz” diye konuştu.

ANMA VE CENAZE BUGÜN
Oya Aydoğan için bugün saat 14.00'te Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir anma töreni düzenlenecek. Anma töreninin ardından Aydoğan'ın cenazesi Levent Camisi'ne götürülecek. Ünlü oyuncu burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'na defnedilecek.

OYA AYDOĞAN KİMDİR?

-Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 yılında Erzincan'da doğdu. Dört kişilik bir ailenin en küçük üyesi olan Oya Aydoğan'ın çocukluğu Beyoğlu'nda geçti.

-Ortaokulu, Ste. Pulchérie'de, liseye ise Notre dame de Sion'da okudu.Oya Aydoğan sinemaya 1972 yapımı 'Kabadayılar Kralı' ile başladı.

-Aydoğan, 1975 yılında 'Alev Gün' takma adıyla katıldığı güzellik yarışmasına katıldı.1976 yılında düzenlenen 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birincilik ipini göğüsledi.1978 yılında Haluk Ulusoy ile nikah masasına oturan Oya Aydoğan, 4 gün sonra sürpriz bir kararla boşandı.

-80'li yılların başında sahneye çıkmaya başlayan Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi birbirinden usta isimlerle kamera karşısına geçti. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile uzun süreli biliktelik yaşan Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile ikinci kez nikah masasına oturdu. Çiftin bu evlilikten Gurur adını verdiği bir de oğlu oldu. Oya Aydoğan, uzak kaldığı setlere 2011 yılında Bez Bebek dizisi ile döndü.

-Ünlü oyuncu aynı yıl sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği 'Şekerli Kahve' isimli televizyon programı ile izleyici karşısına çıktı.

-2015 yılında romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede' ile sinemaseverlerin karşısına çıkan usta oyuncu kariyerine 51 sinema filmi, 8 de televizyon dizisi sığdırdı.