Sezen Aksu'nun kitabının sayfalarından dram çıktı

Sezen Aksu’nun yıllar önce kaybolan Aziz Nesin’in yazıp imzaladığı Ölmüş Eşşek adlı kitabını Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programı buldu.

Sezen Aksu'nun yıllar önce kaybolan Aziz Nesin'in yazıp imzaladığı Ölmüş Eşşek adlı kitabını Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programı buldu. 1985 yılında Aziz Nesin tarafından imzalanan kitap Sezen Aksu'nun taşınması esnasında kaybolmuştu.

Söylemezsem Olmaz ekibi kitabın peşine düşerek kitabı 2005'ten beri saklayan Aysun Yücedemir ile iletişime geçti. Kitabı teslim ettikten sonra canlı yayına telefonla bağlanarak başından geçen olayları anlatan Aysun Yücedemir gözyaşlarına hakim olamadı.

“Tam bir kitap kurduyum. 2005'te yine bir sahaftan bir sürü kitap alırken bu kitabı da almışım. Eve gelince fark ettim. Çok duygulandım ve kitabı gözüm gibi sakınıp sakladım. Ben bu kitabı saklarken Aziz Nesin hayranlarından sürekli tepki alıyorum. Kitabı ticari yönde kullanacağımı sanıyorlar. Ama ben hiçbir zaman kitabı ticari yönde kullanmadım. Gerek kızımla belediyemizin sığınma evinde kaldığımızda gerek kızım yoğun bakımda kaldığında gerekse kızım belediyenin inşaatından düştüğünde bile kitabı asla ticarete dönüştürmeyi düşünmedim. Şuan evimizde ne doğalgaz ne elektrik ne de su var ama ben hala kitabı paraya dönüştürmeyi asla düşünmem.”

Daha önce gittiği vakıflardan yardım alamayarak çalışma olanağı bulamayan Aysun Yücedemir'e Söylemezsem Olmaz ekibi imdadına yetişti. Aysun Yücedemir'in zor durumda olmasına rağmen kitabı ticari bir amaç güçmeden sadece iş bulması konusunda kendisine yardımcı olmasını istediği kitabın asıl sahibi Sezen Aksu'ya ulaştırmak istemesi dikkat çekti. Başından beri para istemeyip yalnızca iş bulmak konusunda yardım isteyen sanat yönetmeni Aysun Yücedemir tüm stüdyoyu duygulandırdı.