Emir Şaşmaz cinayeti senaryo muydu?

Söylemezsem Olmaz programı Emir Şaşmaz cinayetiyle ilgili tüm ayrıntıları gözler önüne sererken ortaya yine akılalmaz iddialar atıldı.

Bu sabah Beyaz Tv'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programında Emir Şaşmaz cinayeti konuşuldu.

Söylemezsem Olmaz programı Emir Şaşmaz cinayetiyle ilgili tüm ayrıntıları gözler önüne sererken ortaya yine akılalmaz iddialar atıldı.

Emir Şaşmaz ve eşi Nazlı Hamarat'ın yakın dostu Sabri Beyhan iddialara göre cesedi tehşis etmeye gitti. Canlı yayına telefonla bağlanan Sabri Beyhan “Bodrum'dan cenaze töreni için İstanbul'a geldim, Nazlı da morgda olduğunu söyledi kalktım gittim sadece yüzünü ve göğsünü görebildim. Organlar dışarıdaydı çürümüştü kirli sakalları benziyordu diğer kısımları benzetemedik. Emir tanınacak bir durumda değildi kolları kapalıydı dövmeyi görmedim” dedi.

Eşi Nazlı Hamarat da sosyal medyadan Söylemezsem Olmaz ekibine ulaşarak ceset simsiyah olduğu için dövmenin görünmediğini çok ağır bir koku olduğunu söyledi.

Daha sonra Söylemezsem Olmaz canlı yayınına telefonla bağlanan Avukat Kenan Uysal, Nazlı Hanım'ın henüz ceseti teşhis etmeden nufüs müdürlüğünde dul görünmeyeceğini belirtti.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Başkanı Nadir Özcan'a ulaşan ekibimiz canlı yayında şu sözleri duydu:

“Şaşmaz'ın cesetinden gerekli örnekler alındı, bir kimliklendirme problemi var. Hangi koşullarda ne süre kaldı bilmiyorum ama tanınacak halde değil, renginde koyulaşma söz konusu. Teşhis için kalıcı izler önemli. DNA incelemesi kısa sürede sonuçlanır. Bu hafta içinde adli tıptan yanıt gelir.'

Ayrıca Emir Şaşmaz'ın katili olduğu iddia edilen şahısın annesi “Oğlum 5 ay önce iş kurma vaadiyle oraya çağırıldı. Kendisine 100 bin lira verilmiş. Bir süre sonra ondan haber alamadık. Tüm resmi kurumlara oğlumuzu aradığımızı ilettik ancak sonuç çıkmadı. Daha sonra ben Kiev'de bir ay boyunca oğlumu aradım ancak bulamadım. Şimdi ölen insanın hayatında olan kişiler oğlumun katil olduğunu iddia ediyor. Benim oğlumun kimlik ve pasaportu nasıl Şaşmaz'ın sevgilisinde bulunuyor. Bu olayların başlangıcı İstanbul'a dayanıyor. Oğlumu bir batağa çekip kirli işlerinin üzerini örtmeye çalıştılar. Yakında gerçekler ortaya çıkacak” açıklamasını yaptı.

Tüm bunların bir kurgu olduğunu iddia eden anneye Emir Şaşmaz'ın bir dönem arkadaşı olan Berk Ercan ve Erol Köse de destek verdi. Berk Ercan “Emir Şaşmaz şimdi oturmuş izliyordur bunlar sinema türünün bir oluşumudur. 2007 yılında tanıdım kendisini, zor bir durumda kalırsa kendisine ölü süsü vereceğini ve iade edilemeyeceği bir ülkede saklanacağını bana kendisi söyledi” dedi.

Erol Köse de “Emir çekirdek çitliyor bizi izliyor şu anda. Başka bir kız olsa ağzını da açmaz bir köşeye oturur, Vijdan Vatansever'in yaptıklarına bak. Bu bana tamamen bir komplo gibi geldi. Atilla Taş'tan öğrenmiştim ilk olarak ama Atilla bana yalan da konuşur.' dedi.