Müslüm Gürses ölümünün ikinci yılında anılıyor

Müslüm Gürses, arabesk müziğin en büyük temsilcisi bugün (3 Mart 2015) aramızdan ayrılışının 2. yılı...

Usta sanatçı Müslüm Gürses 3 Mart 2013 tarihinde aramızdan ayrıldı. Ölümünün ardından sevenlerini derin bir yasa boğan Gürses, bugün ölümünün ikinci yılında sevenleri tarafından anılacak. 7 Mayıs 1953 tarihinde Şanlıurfa'da dünyaya gelen Müslüm Gürses, müzik ve sinema sektöründe birçok önemli esere imza atmıştır. Müzik kişiliğinin haricinde Müslüm Gürses'in oynadığı 38 sinema filmi bulunmaktadır. Müzik hayatına 14 yaşında başlayan Gürses çocukluğuyla ilgili olarak: "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Müslüm Gürses ailesinin yaşadığı maddi sorunlardan dolayı Şanlıurfa'dan Adana'ya taşındı. Asıl adı Müslüm Akbaş olan sanatçı soyadını da bu süreçte Gürses olarak değiştirdi. Henüz 15 yaşındayken 4 tane plak çıkartma başarısını gösteren Müslüm Gürses, bu başarısının ardından İstanbul'a geldi. İstanbul'a genç bir çocuk olarak gelen Müslüm Gürses, Arabesk müzik başarısından sonra "Müslüm Baba" lakabını kazanmıştır. Müslüm Gürses konserlerinde yaşanan jiletleme olaylarıyla da birçok kez gündeme gelmişti. Müziğin etkisine kapılarak kendisini jiletleyen vatandaşlar yüzünden konserlerde ambulanslar hazır bulundurulmaktaydı.

Müslüm Gürses vefatının son yıllarında ise pop ve rock tarzı müziklere de uyarlama yapmıştır. Ünlü sanatçı Nilüfer'in "Olmadı Yar" isimli şarkısını, Teoman'ın "Paramparça" ve Tarkan'ın "İkimizin Yerine" adlı çalışmalarını kendi tarzıyla yorumlamıştır.


MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?
Müslüm Gürses ya da gerçek adı ile Müslüm Akbaş (7 Mayıs 1953; Fıstıközü, Halfeti, Şanlıurfa-3 Mart 2013 İstanbul), Türk şarkıcı. Son yıllarda bazı pop ve rock tarzındaki parçaları da repertuarına katarak Nilüfer'in "Olmadı Yar" isimli şarkısını, Teoman'ın "Paramparça" ve Tarkan'ın "İkimizin Yerine" adlı çalışmalarını da seslendirdi.