Usta oyuncular isyan etti: Yeşilçam babanızın malı değil

Söylemezsem Olmaz programında stüdyo yorumcusu Oya Aydoğan tüm Yeşilçam’cıların sesi oldu.

Bu sabah Beyaz Tv'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programında stüdyo yorumcusu Oya Aydoğan tüm Yeşilçam'cıların sesi oldu.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Türk Sinemasının 100. Yıl gecesi düzenlenmiş ve Türk Sinemasının On'ları diye adlandırılan bir ödül töreni gerçekleşmişti. Ödül törenine katılan isimler çoğunlukla gençlerken Yeşilçam'a gönül vermiş bir çok ünlü ismin unutulması dikkat çekti.

Çoğu sanatçının menajerliğini yapan Bircan Silan Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlanarak şunları söyledi; “Ben Türk sinemasında yol almaya çalışıyorum yol rehberliği yapıyorum. Yeşilçam benim için çok değerli böyle bir gece düzenlenir de nasıl Cahide Sonku, Belgin Doruk, Muhterem Nur nasıl anılmaz.. Hale Soygazi, Perihan Savaş nerede? Bunca zaman sayısız filmler çekmişler, ödüller almışlar Gülşen Bubikoğlu çağrılmadı, çok incindik.” dedi.

Stüdyoda bulunan Oya Aydoğan da “Gençlere hiçbir sözüm yok, ben birlikte olalım istiyorum Sümer Tilmaç yok, Coşkun yok, Serpil Çakmaklı, Necla Nazır Bahar Öztan yok bu nasıl gece? Sinema darboğaza girdiğinde biz, şarkıcıların filmlerinde oynadık İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur gibi. Sinemaya hep sahip çıktık. 135 filmim var ama 50-55 filmi olan Hülya Avşar'ı tercih ettiler. Yeşilçam sizin babanızın malı değil" şeklinde konuştu.

Yine telefonla Söylemezsem Olmaz canlı yayınına bağlanan Nuri Alço: “Türk sineması adına utanç verici bir durum. Türk sinemasında o kadar devler var ki onların oraya çağrılmaması çok acı. Yeşilçam'a ne kadar emek veren insan varsa toplanıp bayram yapmalıydı 100.yılda ancak herkes kendi çıkarları doğrultusunda yaptı o töreni. Bir de neden 10'larını seçtiler? Kırmızı halı öyle olmaz, yazık gerçekten yazık. Bu kişiler bir gece daha yaptı yine giden olmadı, böyle organizatörlere yer verilmemeli bence. Ama kararımı verdim. Yeşilçam gecesi yapacağım hem de 5 yıldızlı otellerde, bakın nasıl oluyor Yeşilçam gecesi” diyerek tepkisini belli etti.