Savcılıktan Davut Güloğlu'na şöhret dersi

Şarkıcı Davut Güloğlu, bazı gazeteleri kendisini aşağıladıkları iddiasıyla şikâyet etti. "Tanınmış bir kişinin sert eleştirilere alışık olması gerekir" diyen savcılık soruşturmayı reddetti.

Sevgilisi Pelin Subay'a şiddet uyguladığı haberleri ile gündeme gelen şarkıcı Davut Güloğlu, bu konuda çıkan haberlerde aşağılandığını iddia ederek savcılığa başvurdu. Ancak savcılık takipsizlik kararı verdi. Kararda, bu olayla ilgili Aile Mahkemesi'ne başvuran Pelin Subay'a koruma kararı çıktığı ve bu karar ile ilgili haber yapıldığı; haber içeriklerinde sadece mahkeme kararının ele alındığı belirtildi.

Davut Güloğlu'nun tanınmışlık düzeyi veya medyada yer alışları dikkate alınarak, içinde yer aldığı olayların haber yapılmasının hukuka aykırı kabul edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Yine şöhret sahibi Güloğlu'nun diğer vatandaşlardan farklı olarak, toplumun gözü önünde bir hayat yaşadığından yaşam tarzı ve davranışları toplumda merak edildiği için basın tarafından kendisiyle ilgili haberler yapıldığı da kaydedildi.

Davut Güloğlu'nun, aşağılandığını iddia ettiği haberlerde herhangi bir aşağılanmanın söz konusu olmadığı da kaydedildi. Kararda, sadece tanınmış bir kişi olarak sanatçının daha sert tepkilere ve eleştirilere alışık olması gerektiği anlatıldı.