Öykü Çelik polislere zor anlar yaşattı

Uzun zamandır ortalarda görünmeyen oyuncu Öykü Çelik, direksiyonda alkollü yakalandığı gecede polislerle tartıştı, "Benim eşim milletvekili" dedi.

Geçen sene sürpriz bir evlilik yaparak Bursa'ya taşınan ve uzun bir zamandır gece gezmelerine çıkmayan Öykü Çelik, geçtiğimiz gece kebapçıda arkadaşları ile bir araya gelerek hasret giderdi. Çıkışta alkollü olduğu için mikrofonlara konuşmayan Çelik, bir an önce evine gitmek için alkollü bir şekilde direksiyon başına geçti. Abisi de aşırı alkollü olduğundan arka koltuğa oturmayı tercih etti.

'BENİM EŞİM MİLLETVEKİLİ'

Cihangir'den Tophane'ye doğru inen Çelik, uygulamaya takılınca olanlar oldu. Trafik polisi, önce ehliyet ve ruhsat istedi; daha sonra alkol kontrolü yapmak isteyince Çelik tepki gösterdi ve alkol kontrolü yaptırmak istemedi. Polis, işlem yapmak isteyince kıyamet koptu. Aracından inen Çelik, uygulamayı yapan polis memurlarının yanına giderek 'Bu sefer hata yapıyorsunuz aracı kullanan ben değildim, abimdi' diyerek itiraz etmeye başladı.

Öykü Çelik polislere zor anlar yaşattı


Polis de 'madem alkollü değilsiniz, üfleyin cihaza daha sonra da buyurun gidin' deyince bu sözleri duyan abisi görevini yapan polislere tehditler savurmaya başladı. 'Ben bitersem, siz de bitersiniz' deyince Çelik, 'Benim eşim milletvekili' diye bağırmaya başladı. Çelik, 'Burada bulunan bütün polis memurlarını mahkemeye veriyorum' deyince polis memurları görevini yaparak Çelik'in alkollü kullandığı aracı bağladı.

Öykü Çelik polislere zor anlar yaşattı


ÖYKÜ ÇELİK İTİRAZ ETTİ

Öykü Çelik, biraz kendini toparlamak için bir ileri bir geri dolaşmaya başladı. Çelik yine rahat edemedi. Polis memurlarının yanına gidince abisi bu sefer Çelik'e müdahale ederek 'Sana buraya gelme diyorum, beni çileden çıkarma git takside otur, beni çıldırtma ' diyerek kolundan tutup taksiye götürdü. Taksiye binen Çelik, taksinin içinde arabasını zincirlerle bağlanmış havaya kaldırılırken görünce hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı.

Bu durumunu gören yanında bulunan arkadaşları dayanamayıp çekici tarafından çekilen jeep'i bırakmak istemediler. Polis memurları Çelik'i, Adli Tıp'a kan testi yaptırması için yollamak istese de Çelik buna da itiraz etti. Polis memuru, olan biten her şeyi elinde bulunan kamera ile kayıta aldı. Öykü Çelik, uzun bir süre bindiği taksinin içinden yaptığı telefon konuşmasından sonra olay yerinden abisi ve arkadaşları ile ayrıldı.

Öykü Çelik polislere zor anlar yaşattı


İKİ YIL TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Uygulamayı yapan polis memurları sorulan soruları yanıtlayarak şunları söylediler. 'Yeni çıkan kanunlara göre uygulama yaparak çevirdiğimiz araçlara önce ehliyet, ruhsat soruyoruz daha sonra alkol kontrolü için cihaza üfletiyoruz, fakat Öykü Hanım 'Ben alkollüyüm ve üflemek istemiyorum' deyince ehliyetine iki yıl el koyarak aracını da bağlamak zorunda kaldık.'