Nuri Alço: Mizah küfür değildir

Elindeki gazosu ile bir döneme damga vuran ve genç kızların korkulu rüyası olan Yeşilçam efsanesi Nuri Alço bilinmeyen yönlerini Beyaz Haber'e anlattı.

Adıyla bütünleşen gazosu bir marka haline getirmeye hazırlanan Alço yeni nesil Türk filmleri ile ilgili olarak da çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Türk sinemasının usta ismi Alço, film festivallerine gittiğinde her önüne gelenin gazozla geldiğini söyledi. Yakın dostlarından da 'Niye senin adına bir gazoz çıkarmayalım' şeklinde sürekli sorduklarını ifade eden usta oyuncu kendi adını taşıyacak gazoz için şu anda bütçe çalışmasının yapıldığını ve bu yaz gazozun raflarda yer alabileceğini belirtti.

Gazozun şişe tasarımının da oldukça ilginç olacağını söyleyen Alço 'Şişelerin tasarımları değişik değişik çiziliyor. Kadın şişesi gibi olabilir. Güzel bir şey olacak. Üretim kolay bir şey değil. Şu anda çalışmalara başladılar.' dedi.

Nuri Alço: Mizah küfür değildir

'KALINGİLLER' HEYECANI

Nuri Alço'nun şu sıralar yaşadığı bir başka heyecan ise Oya Aydoğan ile birlikte rol aldığı 'Kalıngiller' filmi. Filmde Esa Sönmezer de var. Orada bir gazoz imalathanesi olan bir fabrikanın sahibini oynayan usta oyunca oldukça heyecanlı.

MİZAH KÜFÜR DEĞİLDİR


Alço yeni nesil Türk filmleri ile ilgili de çok tartışılacak açıklamalarda bulundu:

Şimdiki filmlerde çok boş çok küfürlü sözler var. Bunları aileler çocuklarıyla seyrediyor. Yazık yani. Gerçekten üzülüyorum ben. Eski senaryolarda yani hiç küfür yoktu. Yaşlı bir kadın o küfürleri duyunca hemen omzuma vurdu. Bu yönetmenin anası babası yok muymuş dedi. Sizin zamanınızda hiç böyle şeyler duymadık dedi. Şaşırılacak bir olay . Neden bunlara sansür getirilmiyor? İlla sigara içmek mi gerekiyor? Nasıl olsa buzlanıyor göstermiyor flu oluyor. O küfürler aynı şekilde bip diyor geçiyor.

KADINA ŞİDDET İNSANLIK DIŞI

Günümüzün en büyük sorunlardan birisi olan kadına şiddeti Nuri Alço 'İnsanlık dışı' şeklinde yorumluyor. Alça kadına şiddet ile ilgili 'Kadına şiddet gerçekten insanlık dışı birşey. Tabi ki kadın dediğiniz zaman en büyük annedir. İnsan annesine el kaldırabilir mi? Biz doğduğumuzda öğretilen terbiye anne baba terbiyesi budur. Kalkıyorsunuz bir kadına el kaldırıyorsunuz...' diye konuştu.
Nuri Alço: Mizah küfür değildirNuri Alço, oyuncu adaylarını uyardı