Ünlü yönetmen hayatını kaybetti

Ünlü yönetmen Memduh Ün 95 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü yönetmen hayatını kaybetti
Geçtiğimiz yıl 11 Kasım'dan bu yana Bodrum'da Acıbadem Hastanesi yoğun bakım servisinde kalan Memduh Ün, bu Sabah saat 10.15 sıralarında hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, Memduh Ün'ün ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada 'Memduh Ün çok özel bir insandı. Onunla ağabey-kardeş gibiydik. Devamlı sinema konuşurduk, sanat konuşurduk. Hayatı güzel yönünden alan bir insandı' diye konuştu.

Oyuncu Süleyman Turan 'Çok çok önemli bir sinema adamıydı. Sporcu yönü de vardı. Biliyorsunuz bir dönem Beşiktaş'ta futbol da oynadı. Sağlam bir kişilikti. Hepimize örnek oldu' dedi.

FİLİZ AKIN: FATMA'NIN, SEVENLERİNİN BAŞI SAĞOLSUN

Filiz Akın 'Aksi görünüşünün ardında pamuk gibi bir kalbi vardı. Sinemada bir akım yaratmak istedi. Hiçbir zaman yeri doldurulmayacak. Fatma'nın, Memduh Bey'i çok sevenlerin başı sağolsun' diye konuştu.

MEMDUH ÜN KİMDİR?

Eski futbolcu, sinema yönetmeni, oyuncu, senarist, yapımcı.

Beşiktaş'ın 1940-41 sezonu şampiyon bitiren kadroda futbolcu olarak görev yapan Memduh Ün futboldan koptuktan sonra Turhan Ün takma adıyla 1947'de sinemada oyuncu olarak yer aldı, 1951'de Arşavir Alyanak'la birlikte Yakut Film adlı bir şirket kurdu. Yönetmenlik deneyimini geliştirince bu kez kendi adına Uğur Film adında bir şirket kurarak çalışmalarını sürdürdü. Oyunculuk, yönetmenlik ve yapımcılığın yanı sıra, film senaryoları da yazdı. Ayrıca bir filmin müziğini, iki filmin de kurgusunu yapmıştır.