Ferhat Göçer: 'Müzik için yaratıldığımı düşünüyorum'

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Ferhat Göçer, "Müzik için yaratıldığımı düşünüyorum" dedi.

Pop müziğin önemli isimlerinden biri olan Ferhat Göçer hayranlarına o gece için özel olarak hazırladığı şarkıları ve sahne dekoruyla unutulmayacak bir konser vermeye hazırlanıyor.

TURKCELL Yıldızlı Geceler kapsamında 'Symphonie D'orient' projesiyle 16 Ağustos Cumartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde müzikseverlerin karşısına çıkacak olan Ferhat Göçer dev konser öncesi HT MAGAZİN'in sorularını yanıtladı.

'Ahmed Maghreby'nin rolü var'

Bundan 4-5 yıl önce Avrupa turnesi kapsamında Salzburg'da Mısırlı sanatçı Ahmed Al Maghreby "Mozart eğer arap olsaydı ne olurdu?" Gibi bir fikirden yola çıkarak bütün Mozart eserlerini Arap müziğiyle yorumlamıştı. Ben de onun yorumladığı o CD'yi dinleyince çok etkilenmiştim. İşte o Mısırlı sanatçı Maghreby'den esinlenerek kendi alaturka enstrümanlarımızla oluşturduğumuz senfoni orkestrasında kültleşmiş sanatçıların tanınmış eserlerini 'Acaba kendi senfoni orkestramızla yorumlarsak ne olur?' tezinden yola çıkarak böyle bir işin altına girdim. Konserimizde Amy Winehouse, Sting ve Pink Floyd gibi önemli isimlerin çok tanınmış eserlerini yorumlayacağız.

'Özel konuklarımız olacak'

Türk sinemasının 100. yılı vesilesiyle özel konuklarımız olacak. Onlar için özel olarak hazırladığımız görseller var. Hem sanatçılarımızı onurlandıracak hem de gelen dinleyicilere de keyifli anlar yaşatacağız, sürprizlerimiz de olacak.

'Hekimlik kariyerimi bıraktım'

Konser günü sahne hayatımda 20. yılımı dolduruyorum. Bundan tam 20 yıl önce sahneden ilk paramı kazanmıştım, o yüzden bu konser benim için daha özel olacak. Bildiğiniz gibi kaç yıllık hekimlik kariyerimi bir kenara bırakıp müzik sektörünün içine girdim. 1988'de konservatuvara başladığım günden bu güne kadar Allah'a şükür ediyorum. Bu mesleği yapmaktan ötürü çok mutluyum. Müzik için yaratıldığımı düşünüyorum.

'Üzerime düşeni yapacağım'

Uzun yıllardır Sarıyer'de yaşıyordum. Bundan yaklaşık 2-3 ay öncede Sarıyer gibi 40 yıllık köklü bir spor kulübünden tarafıma asbaşkanlık teklifi gelince kabul ettim. Sarıyer'in hak ettiği yerlere ulaşması için üstüme düşen görevleri yapıp hem sanatçı, hem hekim, hem de yılların getirdiği yöneticilik tecrübemle burada güzel işler yapacağıma inanıyorum. Sarıyer Kulübü'nde ki hedefimin kısa değil uzun vadeli olduğunu belirtmek isterim. İyi bir yönetim gösterdiğimiz takdirde takımı çok iyi yerlere getirebileceğimizi düşünüyorum.