Yonca Lodi: Hayatımın başrolünde müzik var

Ünlü şarkıcı Yonca Lodi, "Benim esas sevgilim müzik, diğerleri küçük kaçamaklar. Hayatımın başrolünde müzik var" dedi.

Yonca Lodi,‘12 Ay’ adında yeni bir albüm çıkardı. Müziğin dışında edebiyatla da ilgilenen ünlü şarkıcı, “Benim esas sevgilim müzik, diğerleri küçük kaçamaklar. Hayatımın başrolünde müzik var” diyor.

‘Sana Bir Şey Olmasın’,'Büklüm Büklüm’ ve'Düştüysek Kalkarız’ gibi şarkılarıyla müzikseverlerin beğenisini toplayan Yonca Lodi,'12 Ay’ adında yeni bir albüm çıkardı. Ünlü şarkıcı albümünü ve hakkında merak edilenleri HT Magazin’e anlattı...

‘Aşkta ve Ayrılık’ta adlı albümünüzden sonra uzun süre albüm yapmadınız. Neden böyle bir ara verdiniz?


Dönemsel bir şeydi. Ben zaten 2-3 yılda bir albüm yapıyorum. O dönem konserlerim yoğundu, şarkılarım hâlâ radyolarda çalıyordu. Yeni bir albüm yapmaya karar verdiğimde aradan ne kadar zaman geçtiğini fark ettim. İnsan her yaptığından sonra daha iyisini yapmak istiyor. Bu yüzden her seferinde albüm yapmak daha zor oluyor.

O aradan sonra yeniden albüm yaparken tereddüt ettiniz mi?

Ben ara verdiğimi düşünmediğim için hiç “İnsanlar beni kabul eder mi?” diye düşünmedim. Bıraktığım yerden devam ettim. Benim dinleyicilerim sadık dinleyiciler. Çok kaliteli, müzikten anlayan ve müziğe zaman ayıran bir dinleyici kitlem var.

Son dönemde albüm öncesinde single yayınlıyorsunuz. Single çalışmalarını tercih etmenizin sebebi nedir?

Aslında albüm sonrasında single yayınlıyor, o şarkıları da bir sonraki albüme koyuyorum. Albüm için ön gösterim yapmış oluyorum. 2 single şarkısını albüme koyduğunuzda dinleyici en azından 2 şarkıyı bilerek albümü alıyor. Dünyada bu böyle. Dijital platformu ilk kullananlardanım. Bu sayede dinleyiciye daha rahat ulaşabiliyorum.

‘ALBÜMDE AŞKIN HER HALI VAR’

Bir albüme şarkı seçerken ve klip çekerken nelere dikkat ediyorsunuz?


Kliplerimin çok fazla hikâye anlatmamasına özen gösteririm, çünkü hayranlarımın hayallerine sadığım. İyi şarkıyla karşılaşınca vücudum kimyasal reaksiyon gösteriyor. Bir şarkıyı beğendiğimde kalp atışlarım hızlanıyor ve kendimi âşık olmuş gibi hissediyorum.‘12 Ay’ı ilk duyduğumda koltuktan düştüm mesela.

‘12 Ay’ nasıl bir albüm oldu?


Bu albümde çok fazla aşk var. Terk edilmişlikten en saf haline kadar aşkın her halini bulabileceğiniz bir albüm oldu.

Dizi ve film müzikleri de yapıyorsunuz. Yeni projeler var mı?


Onlar benim kaçamağım. Rutini bozmayı çok seviyorum. Farklı projelerde yer alıp insanları şaşırtmayı seviyorum. Kanal D’de yayınlanacak günlük bir dizinin müziğini yapıyorum. Her sabah benim sesimle uyanacaksınız. Çekimleri devam eden'Son Mektup’ filminin şarkısını söyleyeceğim. Demolarını ağlaya ağlaya yaptım. Böyle bir projede yer almak benim için çok büyük bir gurur. Bütün dizilerin şarkılarını ben söyleyeyim istiyorum. Bir hikâyenin anlatıcısı olmak çok keyifli. Her şekilde müzikle iç içeyim. Müzik benim hayatımın başrolünde ve birlikte oynuyoruz

Edebiyatla da ilgileniyorsunuz. Bu alanda projeleriniz var mı?


Hikâyelerim var ama kendim için yazıyorum. Diğer bütün işleri müzikle aldatabilirim. Müzik benim en esas sevgilim. Diğerleri küçük kaçamaklar.

‘Düştüysek kalkarız modunda yaşıyorum’


Son albümde gerek şarkılarınız gerekse fotoğraflarınız açısından daha eğlenceli bir durum var. Bu değişimin kaynağı nedir?


Tamamen enerjiyle alakalı. Hayata genelde pozitif bakan bir insanım. Düştüysek kalkarız modunda yaşıyorum. Hastanede makineye bağlı olan bir insanın yaşadığını zikzaklardan anlarız. Hayatta zikzaklar var, eğer düz çizgi olursa hayat bitmiştir. Ben kendimi çok iyi hissediyorum ve yaşamaktan keyif alıyorum.

Dizi ve filmlerle bu kadar iç içesiniz. Oyunculuk yapmayı düşünmüyor musunuz?

Birkaç tane görüşmem oldu. Farklı bir şey yapmak ve insanları şaşırtmak istiyorum. Komedide oynamayı çok isterim. Absürt bir komedi olabilir mesela. Bu saatten sonra biraz eğlenmek istiyorum.

‘Komedide oynamayı çok isterim’

Lodi, “Özellikle kendi bestelerimin insanların hayatlarına yayıldığını görmek çok güzel” diyor. Konservatuvarda opera eğitimi alan Yonca Lodi, “Renk katmak için konserlerimde birkaç arya söylemeyi düşünüyorum” diyor.

'Evlilik güzeldi ama bekarlık şahaneymiş'


Bir röportajınızda “Boşanırsam bir daha evlenmem” demiştiniz. Hâlâ böyle mi düşünüyorsunz? Hâlâ aynı fikirdeyim; bir daha evlenmem. Aslında ben bu kadar net konuşmaktan hoşlanmam. “Evliliği düşünmüyorum” dersin ama karşına öyle biri çıkar ki bir bakmışsın evlilik yolundasın. Tam tersi de olabilir. Bu tamamen ikili ilişkinin kalitesiyle ilglii bir şey.

Hayatınızda biri var mı?

Hayır yok. Evlilik de güzeldi ama bekârlık şahaneymiş.

Hayatınıza biri girerse çocuğunuz bu durumu nasıl karşılar?

Ben çocuğuma hiç “Sen ne dersin?” demedim. O, hayatımıza yanlış birini sokmayacağımı bilir. Bana çok güvenir. Hayatıma biri girecek olursa mutlaka güvenilir olmalı.