Serdar Ortaç hasta yatağından böyle seslendi

Ünlü popçu Serdar Ortaç, hayranlarına hasta yatağından mesaj yolladı.

Bir süredir kas ağrılarından şikayet eden popçu Serdar Ortaç, hastaneye giderek muayene oldu.

"TWİTTER'IM ÇALINMADI"


MS teşhisi konan Serdar Ortaç'a kortizon tedavisi uygulanmaya başlandı. MS hastası olduğunu doğrulayan ve tedavisine başlanan ünlü sanatçı, paylaştığı videoda hayranlarına, "Twitter hesabım çalınmadı" mesajı gönderdi.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA GELDİ


Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç’a MS tanısı koyan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, basında yer alan MS’in amansız bir kas hastalığı olduğu yönündeki haberlere dikkat çekerek Ortaç’ın sağlık durumuna dair bir basın açıklaması yaptı. Kocaman, şunları söyledi:

‘BELİRTİLERİ DÜZELİYOR’


“MS, bağışıklık sisteminin merkezi sinir sistemini etkilemesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. En sık görülen türü, atak ve düzelmelerle seyreder. Atakların oluşturduğu nörolojik belirtiler kortizon tedavisiyle düzeltilebilir ve atakların gelmesi de çeşitli tedavi yöntemleriyle önlenebilir. Hastalığın tedavisine yönelik geliştirilmiş ve çok iyi yanıt alınan ilaç tedavileri bulunmaktadır. Hastamız Serdar Ortaç’ın da atak tedavisi sürmekte ve belirtileri büyük oranda düzelmektedir. Kısa zamanda tekrar normal yaşamına devam edecektir.”

Serdar Ortaç yalnız değil

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Noroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve MS Uzmanı Prof. Dr. Aksel Siva, MS hastalığı hakkında şunları söylüyor: “Bu, beyin ve omuriliğin değişik yerlerinin değişik zamanlarda etkilenmesiyle ortaya çıkan bir hastalık. Öldürücü, bulaşıcı değil; akıl hastalığı hiç değil. Artık kontrol altına alınabilen bir hastalık haline geldi. Türkiye’de 40 bin MS hastası var. Nedeni belli değil. Bağışıklık sisteminin bir şaşkınlığı. Vücut kendinden olanı yabancı zannedip ona karşı bir reaksiyon oluşturuyor, sonra da fark edip tamir etmeye çalışıyor. MS hastaları, normal hayatlarını veya normale yakınını yaşarlar. MS, aslında MS’liye özel bir hastalık. Hastadan hastaya farklılık gösterebiliyor.”