Protein diyeti sağlığını bozdu

'Kelebeğin Rüyası' filmi için geçtiğimiz yıl 18 kilo veren Kıvanç Tatlıtuğ'un sonrasında yaptığı protein diyetinin sağlığını bozduğu iddia edildi.

Yakın zamanda uyku apnesi sorunu için Nişantaşı'nda özel bir kliniğe gittiği konuşulan Tatlıtuğ'un yapılan tetkikler sonrası günde 1 kilo et yiyip protein tozu içmesinin karaciğerinde hasara neden olduğu söyleniyor. Tedaviye başlayan Tatlıtuğ'un önlem alınmazsa siroz olacağı iddia edilirken, oyuncunun beslenme programını da değiştirdiği öğrenildi.

Bir süredir uyku apnesi tedavisi gördüğü konuşulan yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, 10 günde bir Nişantaşı'ndaki bu kliniğe gidip kontrollerini yaptırıyor. Tatlıtuğ, bu yüzden de yeni dizisi 'Kurt Seyit ve Şura' çekimleri için gittiği St. Petersburg'dan sık sık İstanbul'a geliyor.

UYKU APNESİ NEDİR?

Düzensiz solunum uyku apnesinin en önemli belirtisi uykuda ani solunum duraklamaları, çok gürültülü horlamalar ve iç çekmelerdir. Uyku esnasında solunum durması (apne) olayında en az nefesin 10 saniye kesilmesi ve nefes durmalarının saatte en az 5 defa tekrarlaması "uyku apne hastalığı" olarak tarif edilir. Her gece tekrarlayan bu durum yaşamınızı etkiler, uykunuzu bozar, sabah yorgun, sersem gibi, uykunuzu alamamış uyanırsınız. Gün içinde genel yorgunluk, isteksizlik hissedersiniz. Bu durumlar yaşam kalitenizi, iş hayatınızı, sosyal ilişkilerinizi etkiler. Tedavi edilmezse, kalp büyümesi, kalp krizi, yüksek tansiyon, inme, uykuda ölümle sonuçlanabilir.