Yeni Yıla 20 Yıldır Yaşadığı Sokaklarda Giriyor

İzmir’de yeni yıla 20 yıldır yaşadığı sokaklarda giren 68 yaşındaki Hüseyin Süngü’nün gözyaşlarıyla içinde anlattığı hikayesi yürek burktu.


Eşi, çocukları ve kardeşleriyle görüşmeyen ve 20 yıldır sokaklarda balon satarak geçimini sağlamaya çalışan Hüseyin Süngü’nün yaşam mücadelesi ve gözyaşları yürek dağladı. Yeni yılda tüm insanların rahat yaşamalarını, yılbaşını kazasız belasız geçirmelerini dileyen Süngü, “Koptum onlardan, 15-20 senedir İzmir’de sokaklarda yaşıyorum. Bir şekilde yaşamaya çalışıyorum. Bir kızım var hayırsız evlat, annesini çok seviyor. Beni sevmediği için bende buruğum. Yılbaşı da buruk geçiyor. Hep buruk. Allah’ım canımı alsa da kurtulayım diye uğraşıyorum. Ama almıyor. Allah işte oldu mu oluyor olmadı mı olmuyor. Zoru sevmediğin zaman olmaz. Allah zorluğu da rahatlığı da yaratmış. Beni de böyle yaratmış. Küstüm padişahın kızı da olsa küstüm kendi kızım da olsa küstüm. Allah’a havale ediyorum. Kim ne ederse kendine eder” dedi.

“YARDIM İSTEMEM, HERKESİN ONURU, GURURU VAR”
Sokaklarda yaşamanın zorlukları olduğunu ancak bugüne kadar kimseden yardım istemediğini Hüseyin Süngü, “Tehdit filan ediyorlar bize para vereceksin diye. Biz de o işlere gelmeyiz yani. Ben para verir miyim, bende para verecek göz var mı? Ben de paranın ne işi var ne parası vereceğim ki. Yardım istemem ben dilenci değilim ki. Herkesin onuru, gururu var. Ben köylü çocuğuyum. Biz köylüyüz. Bizim kitapta öyle bir şey yok. O dilencilik miskin insanlara mahsustur” diye konuştu.

Sokaklarda üşüdüğünü dile getirmek istemeyen Süngü, “Psikolojik olarak zaten üşümüşüm ben, burada üşüsem ne olur. Ben kendimi O’na havale ediyorum” dedi.

Acısını içine atarak gülmeye çalışan zaman zaman da şarkılar söyleyen Süngü, “Benim hiçbir şeyde gözüm kalmadı artık. Allah bereket versin, canıma bile doydum. Yok bir şeyde gözüm kalmadı artık, tükendim artık” dedi.

Hayattan hiçbir beklentisi olmayan ve yaşamaya küsen talihsiz adamın yeni yıl dileği ise, “Allah’ım yeni yılda kimsenin burnu kanamasın. Kazasız belasız herkes yeni yılını kutlasın. Tek temennim bu” oldu.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.