Maral Büyüksaraç 'İçiciyim' Deyip Kurtuldu!

Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmaktan aranan ünlü oyuncu Maral Büyüksaraç'ın davası dün görüldü..

İstanbul Emniyeti'nin ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda adı geçen oyuncu Maral Büyüksaraç hakkında'kullanmak, uyuşturucu madde satın almak' suçlarından iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Nehir Erdoğan ve Engin Altan Düzyatan gibi isimlerin gözaltına alındığı operasyonda yurtdışında okulu olduğu için ifadesi alınamayan ve Türkiye'ye döndüğü gün ifadesi alınan Büyüksaraç'a uyuşturucu davası açıldı.

Ünlü oyuncu, emniyetteki ifadesinde meslektaşı Sarp Apak'ın kendisini esrar içmek için telefonla çağırmasını “Öyle bir şey olması mümkün değil, çünkü ben uyuşturucu madde kullanmıyorum” diye açıklamıştı.

MARAL BÜYÜKSARAÇ'IN DAVASI DÜN GÖRÜLDÜ

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Nehir Erdoğan ve Engin Altan Düzyatan gibi isimlerin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonunda adı geçen ancak sadece uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle dosyası ayrılan oyuncu Maral Büyüksaraç hakkında “uyuşturucu madde kullanmak için satın almak” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya sanık Maral Büyüksaraç annesi Türkan Osmanoğlu ve avukatı katıldı.

MARAL'IN SAÇLARINDA KOKAİN ÇIKTI

Mahkemede ilk defa ifade veren esmer oyuncu,herhangi bir madde kullanmadığını belirterek, “ O dönem yurtdışında olmam gerekti. Emniyete kendim gittim. Soruşturma esnasında iki olay nedeniyle benim uyuşturucu kullandığımdan şüphelendiklerini söylediler. O zaman birlikte olduğum erkek arkadaşım beni arayıp bir yere davet etmişti. Polisler benim uyuşturucu içmek amacıyla davet edildiğimi sanmışlar.O dönem sigarayı bırakmaya çalışıyordum.Sigara sarıyordum sık sık. Bunu uyuşturucu kullandığıma yormuşlar.Hayatımın geri kalanınıN etkilemesini istemiyorum.Ben 17 yaşındayım. Ben bunu haketmiyorum” diye konuştu.

EVİNDE ESRAR, KOKAİN, HAP, EXTASİ HER ŞEY VAR

Evine yapılan baskın esnasında evinde tespit edilen uyuşturucu makinası, extasi, hap, kokain, esrar gibi maddelerin kendisine ait olmadığını belirten genç oyuncunun avukatı '' İstanbul 80. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Engin Altan Düzyatan hakkında beraat kararı verildi. Bununda emsal karar olarak incelenmesine karar verilmesini istiyoruz” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Hakim İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bulunan ve birçok ünlünün yargılandığı uyuşturucu davası dosyasının incelenmek üzere bir örneğinin mahkemeden istenmesine karar verdi.

KENAN İMİRZALIOĞLU'YLA İKİ KERE KULLANMIŞ

Kenan İmirzalıoğlu'yla birlikte olduğu dönemde ,İmirzalıoğlu'nun evinde verdiği partide iki kere kullandığı,Rıza Kocaoğlu'nun uyuşturucu temin ettiği iddialarınıda İstanbul EMNİYET müdürlüğü'ne gelerek açıkladı.

Uyuşturucu kullandığı ile ilgili suçlamayı reddeden Maral Büyüksaraç, kan ve saç örneği alınması için polis tarafından Adli Tıp Kurumu'na götürülmüş,daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen esmer oyuncu sağlık kontrolünün ardından buradan serbest kalmıştı

CİHANGİR'DE BİR CAFEDE OTURURKEN APAR TOPAR KAÇMIŞTI

Cihangir'de Firuzağa'da bir cafede oyuncu arkadaşlarıyla otururken narkotik şubeden gelen polisleri farkedince apar topar kaçması da emniyeti hareketlendirmişti.Emniyet tarafından arama emri çıkarıldığı dönemde de Paris'te olan oyuncu emniyete çileden çıkardı.