'Annelik hormonları beni ele geçirdi'

‘Medcezir’de bir anneyi canlandıran Mine Tugay, “Sanırım hormonlar dolayısıyla bu güdüler beni yakalamış durumda. Anne olmayı çok istiyorum” diyor

Yıllardır pek çok oyunda, dizide, reklamda oynayan Mine Tugay'ı bu senenin en popüler yapımlarından biri olan 'Medcezir'de 18 yaşında bir çocuk annesi olarak görenler şaşırmış olabilir. Zira kendisi böyle bir rol için epey genç. ABD'de 2003-2007 arasında yayınlanan 'The O.C.' dizisinden uyarlanan 'Medcezir'de güçlü ve disiplinli 'Ender Serezli'yi canlandıran oyuncu, teklif aldığı anda çok heyecanlandığını ama kafasında bir soru işareti de uyandığını Instyle Dergisi'ne anlattı.

İşte Mine Tugay'ın açıklamaları...

"Acaba anneyi oynamak için erken bir yaşta mıyım diye düşündüm. 'Benden Baba Olmaz' dizisinde yine bir anneyi oynamıştım ama çocuk altı-yedi yaşındaydı. Ondan beş sene sonra 18 yaşında bir çocuk annesini oynama fikri... (Gülüyor) Fakat dizinin orijinalini tekrar izleyince karakteri çok sevdim. O modern anne kompozisyonu, ailenin espri anlayışı inanılmaz sıcak geldi ve oynarken çok keyif alırım diye düşündüm" diyor.

Tugay, oynadığı karaktere yakın biri gibi göründüğü yorumu yapılınca gülerek, "Alakası yok" diyor ve tatlı bir ses tonuyla, "Ben büyüyemeyen bir kız çocuğuyum" diye ekliyor.

"Ender Serezli'nin deli dolu kız kardeşine mi daha yakınsınız?" diye sorunca, "Ben 'Mert'e (dizideki oğlu) daha yakın hissediyorum kendimi" diyor bir kahkaha atarak. Yine de oynadığı bütün karakterlerle örtüştüğü yanları olduğunu düşünüyor. Ender Serezli'nin de 'güçlü kadın' hali, ailede denge unsuru olması karakterin kendisine yakın bulduğu tarafları.

"KİMSEYİ TEST ETMEM AMA KOLAY DA GÜVENMEM"
Tugay'ın ağırbaşlı görünümünün arkasında gayet eğlenceli ve komediye yatkın bir hal var. "Evet onu ortaya çıkarmam lazım. '5'er Beşer'de ufak çapta bunu yaptım ama sonra uygun proje de gelmedi" diyor.
Tugay, ilişkiler konusunda da karşısındakine çok kolay güvenmiyor: "Kimseyi test etmem ama çok kolay da açılamam!"

Peki dizide 18 yaşında bir oğlu olduğunu düşünürsek çocuk sahibi olma fikrine nasıl bakıyor?

"ANNE OLMAYI ÇOK İSTİYORUM"
"Sanırım hormonlar dolayısıyla bu güdüler beni yakalamış durumda. Anne olma isteğim çok yüksek. Hayat sürprizlerle dolu, ne olacağını hiç bilemeyiz" diyor.

Dizinin yayınlandığı günlerde reytinglerde ilk sıralarda çıkmasının Tugay'ın hayatına nasıl yansıdığını sorunca gülümseyerek, "Makyaj yapmadan sokağa çıktığımda tanınmayan bir insanken, şimdi tanınıyorum. Çok güzel şeyler söylüyorlar ama bazen de insan yalnız kalmak ve dışarıyı gözlemlemek istiyor.

Bu sefer gözlemlenen sen oluyorsun sürekli. Gözlemlenenin gözlemleyeni gözlemlemesi gibi bir durum başlıyor benim için, o da komik oluyor tabii" diyor.

"BENDE RUS KANI VAR"
'Medcezir'le ilgili en çok takip edilen şeylerden biri de kıyafetler. "Normalde daha salaş bir tarzım varken biraz daha kadınsı çizgilere doğru bakış açımı değiştirdiler. Elif Cığızoğlu, Eda Güngör, Arzu Kaprol gibi tasarımcılar beni çok heyecanlan-dırıyorlar" diyor.

"HİÇ ÇORAP GİYMİYORUM"
Dizide kış soğuğunda bile incecik elbiselerle gezerken üşüyüp üşümediğini sorunca ise gülerek, "Ben hiç çorap giymiyorum. Bacaklarım üşümez. Rus kanım var herhalde," diyor. Seyahat seçimleri konusunda da soğuk yerleri seven Tugay'ın planları arasında İsveç ve Norveç'e gitmek var.