Kadına El Kaldıran Erkek Zavallıdır

‘Hayatımdan erkek şiddetini uzak tutmak istiyorum’ sloganıyla yola çıkan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na Nebahat Çehre ve Şebnem Dönmez destek verdi.

23 yıldır kadına yönelik aile içi ve ev içindeki şiddete karşı mücadele eden Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı için beş tasarımcı Gamze Saraçoğlu, Jale Hürdoğan, Simay Bülbül, Elif Cığızoğlu ve Ayşe Deniz Yeğin tişört tasarladı. AdL mağazalarında 39.90 TL 'ye satışa sunulan tişörtleri Nebahat Çehre ve Şebnem Dönmez giyerek kamera karşısına geçti.

Yeni sezonda A.Ş.K dizisiyle seyirci karşısına çıkacak Çehre, kadına şiddetle ilgili, “Gittikçe daha da artan kadın şiddeti içimizi kanatan bir olay... Dayak yiyen, ezilmiş ve sığınacak yeri olmayan birçok kadın var. Bana göre bir erkek kadına el kaldırıyorsa zayıf karakterli, kompleksli ve zavallıdır. Bu projede olmaktan dolayı çok mutluyum. Ufak bir katkım olursa ne mutlu bana” diye konuştu. Dönmez ise “Bu dünya eğer kadının özelliklerinin, öneminin farkına varır ve değer verirse çok daha yaşanılası bir yer olacaktır. Hepimiz değişik şekillerde şiddete maruz kalıyoruz. Bu yüzden kendi gücümüzü ele almalıyız, sizi sizden başka kimse kurtaramaz” dedi.