Sanatçı Büyükburç'un Yeni Albümü Çıktı

İSTANBUL - Sanatçı Erol Büyükburç, Nasrettin Hoca fıkralarından besteleyerek seslendirdiği "Halim ne olurdu" adlı albümünü tanıttı.

Büyükburç, Taksim'deki Fransız Kültür Merkezi'nde yeni albümünün tanıtımını yaptı ve gazetecilere açıklamalarda bulundu. Uzun bir sanat yaşamı olduğunu hatırlatan Büyükburç, yeni albümüyle ilk kez çok farklı bir heyecan yaşadığını ifade etti.

Yüzyıllar öncesi söylenmiş fıkraları hem hatırlamak hem de bunları yeni nesillere tanıtmak için uzun bir yolculuğa çıktığını anlatan Büyükburç, "Nasrettin Hoca fıkralarının 10 tanesini şiirsel hale getirip bestelemenin ve bunları birçok dilde genç ses sanatçısı arkadaşlarımla seslendirmenin gururunu yaşıyorum" dedi.

Büyükburç, albümde yer alan fıkraların titiz bir seçim sonucu yeniden kaleme alındıktan sonra bestelendiğini belirtti.

Albümün bir ekip çalışmasıyla hazırlandığını kaydeden Büyükburç, şarkıların Fransızca, Çince, Rusça, Farsça, İngilizce ve İtalyanca olarak da seslendirildiğini söyledi.

Albümü Nasrettin Hoca'ya ithaf ettiğini belirten Büyükburç, albüme adını veren şarkıyı seslendirdi.

Büyükburç, daha sonra Nasrettin Hoca kıyafeti giyerek Galatasaray Lisesi'nden tünele doğru yaklaşık 200 metre eşekle gezinti yaptı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Bu haber AA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.