‘Fatih’in Boyuna Göre At Aranıyor!

Türk televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizisi olduğu iddia edilen ‘Fatih’te ‘at krizi’ çıktı.

Çekimleri ay sonu başlayacak olan dizide Fatih Sultan Mehmet 'i canlandıracak olan Mehmet Akif Alakurt 'un boyu uzun olduğu için kendisine uygun at bulunamıyor.

Med Yapım 'ın imza attığı Türk televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizisi olduğu iddia edilen 'Fatih'için hazırlıklar sona gelindi. Kanal D 'de yayınlanacak olan dizinin çekimlerine temmuz ayının son günlerinde başlanacak. Çekimler için Beykoz Kundura Fabrikası 'nda kurulan platoda çalışmalar iki katına çıkarıldı. 130 kişi gece ve gündüz durmadan çalışarak seti hazır hale getirmeye çalışıyor. Sette çalışmalar devam ederken bazı aksilikler de ortaya çıktığı görüldü. Fatih Sultan Mehmed 'i canlandıracak olan Mehmet Akif Alakurt için ise bir türlü uygun at bulunamadığı öğrenildi.

Alakurt 'un boyu uzun olması nedeniyle kendisine göre bir türlü uygun arap atı bulunamadı. Çekimlerin başlamasına bir hafta kalmasına rağmen halen Alakurt 'a uygun bir at bulunamaması sette moralleri bozdu. Alakurt, geçen hafta son olarak sete getirilen 30 arap at üzerinde deneme çekimleri yapıldı. Getirilen 30 attan da istediği sonucu alamayan yapım şirketi çareyi yurt dışında at getirmekle buldu. Yapım şirketi bu hafta yurtdışından at getirerek problemi çözmeye çalışacak.

Yan karakterler belirleniyor

Gamze Özçelik, Dağhan Külegeç, Hande Soral, Birkan Sokullu, Seda Akman ve Salih Bademci gibi başrol oyuncularının belli olduğu dizide yan karakterler için ise arayış halen sürüyor. Yönetmen Merve Girgin, yan karakterler için oldukça titiz davranıyor. Girgin, yan karakterlere uygun gördüğü isimlerle önce deneme çekimleri gerçekleştiriyor. Girgin, daha sonra dizinin yapımcılığını üstlenen Med Yapım yöneticileriyle bir araya gelerek yan karakterler için karar veriyor. Dizinin tüm oyuncuları ise bugün Beykoz Kundura Fabrikası 'na giderek hem birbirleriyle tanışacak hem de setin son halini görecek. Oyunculardan kostüm için ölçümleri de alınacak.