Gezi parkında yaşananlar sanatçıları isyan ettirdi

Taksim’deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülmesine tepki göstererek protesto nöbeti tutan grupla polis arasındaki gerginliğe sanatçılar tepki gösterdi.

Gezi parkında yaşananlar sanatçıları da isyan ettirdi. Birçok ünlü eyleme destek olmak için Gezi parkına gitti, sosyal medyadaki takipçilerine de yeşile sahip çıkmaları için çağrıda bulundu.

AĞAÇ KADAR SAVUNMASIZ İNSANLARA!

Gece Gezi Parkı nöbetçilerine kitap okuyan Okan Bayülgen, eylemi, politikanın dışında, politik olan kesimlerin de destek verdiği bir eylem olarak nitelendirdi.

Bayülgen, "Ağaçları korumak için, ağaçlar kadar savunmasız bir şekilde bir araya gelen insanlar, Gezi Parkı'nda günlerdir süren bir mücadele veriyorlar. Bu, politikanın dışında, politik olan kişilerin de destek verdiği, ama politikasız, bir şehrin sadece kendi topraklarını, kendi ağaçlarını ve kendi temiz havalarını kaptırmamak için verdikleri bir işgal eylemidir; bir sivil itaatsizlik eylemidir ve bu eylem çok saf bir eylemdir. Çok savunmasız bir eylemdir. Bu savunmasız insanların üzerine biber gazı sıkmayın" diye konuştu.
Çok sayıda Ünlü isim Twitter adreslerinden eylemcileri desteklemeye devam ediyor.

Gezi parkında yaşananlar sanatçıları isyan ettirdi

İşte o tweetler:

İbrahim Kutluay

@Kutluayibo
Taksimi Terör alanına çeviren halkına hayvan gibi muamelesi yapan devletimizi polisimizi kınıyorum...
@Kutluayibo
Kendi halkına şiddet uygulamayı adet edinmiş,adeletin yerlerde süründüğü Devletin insanları korumak yerine zarar verdiği tek ülkeyiz..Yazık.
@Kutluayibo Bu millet,bu muameleyi hakketmedi....Siz bu millet sayesinde o koltuklardasınız unutmayın..Böle rezillik olmaz !!!
@Kutluayibo Bizzat Sayın Başbakanımızın özür dilemesi lazım bu halktan..Çünkü "Adalet partisi" "Adeletsizlik" yapıyor şu anda...
@Kutluayibo Hangi partili olduğumuzun bir önemi yok..Burada bir yalnış var Halka karşı...Bir Adaletsizlik var..İçişleri bakanımız istifa etmeli..
@Kutluayibo Biber gazı sıktığınız jopladığınız o insanlar bizim insanlarımız..Bakan hatasını kabul etmeli,özür dilemeli..Önce insan olmak lazım..

Gonca_Vuslateri

@Gonca_Vuslateri Hoş bi selam çaktı polis.. Tebrik etti Oyunculugumu.. Cok tesekkur ederim dedim.. Gulumsedik.. Girdim parka.. Gazı yedik..emir buyuk yerden!

-Polisin müdahalesi sırasında birçok kişi de yaralandı. Rapçi Ege Çubukçu suratına gelen gaz bombası fişeğiyle yaralandı. Çubukçu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Antikapitalist Müslümanlar'dan Muharrem Şaşkın Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı.

-Polisin müdahalesi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internetten izlenebilen kameraları kapatıldı. Taksim Metro Durağı da çalıştırılmadı.

Eser Yenenler

@eseryenenler
Gazla müdehale ettiğin her kalabalık artık daha kalabalık.sansürlenen her haberden gençler daha haberdar.internet var yeni bi yer çok güzel.

@memetalialabora
Basın açıklaması yapanlara polis müdahalesi yapılıldığı için yardıma giderken sokaktakilerle beraber biber gazı yedik

Ata Demirer

@komedyieni
Yine mi güzelizzzz ? Yine mi biberrrr...

Balçiçek İlter


@Balciceki Taksim'de şiddet yoktu, sadece oturma protestosu vardı niye bu öfke? Turistlerle sığındığımız mekanlara doğru gaz bombasına devam ediliyor

Okan Bayülgen

@okanbayulgen Eylem de anneler var(blogger anneler örneğin) Kitap kulüpleri var, futbol örgütlenmeleri, sanatçılar... Takip ettiklerimden biliyorum, çok

Aylin Aslım

@AylinAsLIM Sadece ağaçlar için oradaydık. Allah cezanızı versin!

Mabel Matiz


@mabelmatiz az once bu sekilde otururken uzerimize sayisiz biber gazi ve panzerle su atildi herkes duysun taksim yikiliyor

Şebnem Bozoklu

@sebnembozoklu Gezi Parkı ağaçları para için öldürülüyor! Beni boşver Allah affetmez.

Doğa Rutkay

@Doarutkay Bugün ülken için ne yaptın? #gezipark için direnenlerle gurur duyuyoruz!!!!!

Deniz Ülke Arıboğan


@DenizUlke
İnsanların taşını, toprağını, çiçeğini, ağacını korumak için bile gösteri yapamadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez. #geziparki

Şevval Sam


@sevvalsam Kimsenin Taksim'de yeni bir Beton yığınına ihtiyacı yok. İstemememize rağmen zorla yapılmaya çalışılması "gasp" değil de nedir?

Yılmaz Erdoğan

@yilmazerdogan 'Grubu dağıt, meseleyi büyüt!'anlayışından vazgeçin artık. İşe yaramadı, yaramıyor, yaramayacak.

Berna Laçin

@bernalacin35 Bu en hafif deyişle "Vahşet" #direngeziparkı

@bernalacin35 Oturan vatandaşa saldiran,yaralayan,bebekleri gazla yakan polisi nereye şikayet edicez? Kamu davasi açilmali İnsan Haklarina başvurmali!

Selçuk Erdem

@selcukerdem
Bugünü kimse unutmayacak!

Ceyda Karan

@ceydak
Utanç..