Terlik, çorap, yüzükleri yok satıyor

Ülkemizde olduğu gibi başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere birçok ülkede izlenme rekorları kıran Türk dizileri ve oyuncularına ilgi artarak büyüyor.

Ülkemizde olduğu gibi başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere birçok ülkede izlenme rekorları kıran Türk dizileri ve oyuncularına ilgi artarak büyüyor. Ortadoğu'da faaliyet gösteren birçok firma da bu ilgiden yararlanarak marka ve ürünlerine reyting rekorları kıran dizi oyuncularından Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Bülent İnal, Necati Şaşmaz, Beren Saat, Songül Öden'in ismini veriyor.

Ortadoğu'ya siyasi ve ekonomik olarak önemli açılımlar yapan Türkiye'ye Arap toplumu sempatiyle bakıyor. Türk dizileriyle daha da artan sempatiden faydalanan firmalar da karakterlerin ya da başrol oyuncularının adlarını yüzük, kıyafet ve parfüm gibi ürünlerde kullanıyor.

'ORTADOĞU BİZİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR'

Doruk Patent Genel Müdürü İrem Çinel Özer, Ortadoğu başta olmak üzere diğer ülkelerde ticaret ile uğraşanlar Türk dizilerindeki oyuncuların karakterleri ile alakalı ticari isimler koyduklarını da belirterek,'Ortadoğulu birçok firma Türk dizilerini takip ederek ürettikleri ürünlere dizi karakterlerinin isimlerini veriyorlar. Daha önce Kıvanç yüzüğü, Beren Saat kıyafetleri ile alakalı isimlere ilgi gösteren Arap firmaları şimdide Muhteşem Yüzyıl dizisinden Halit Ergenç, Meryem Uzerli gibi isimlerin adlarına eşyalar tasarlamaya başladı. Ortadoğu da ticaret yapan birçok firma Türk sanatçılarımızın adlarıyla bütünleşen, Parfüm, terlik, takım elbise, yüzük gibi birçok ürün isimlendirerek satıyor. Bu durum Arapların daha fazla satış yapmalarını mümkün kılıyor. Ortadoğu bu alanda çok bakir bir bölge olduğu için Türkiye'yi yakından takip ediyor ve marka tescilini o yönde yapıyor. Ortadoğu'da sektörlere göre en yoğun marka tescillerinin yapıldığı veriler; mağazalar perakende satışlar, gıda, tekstil ve restorandır." ifadelerini kullandı.