'Şarkılarını Kendin Söyle'

Nilüfer'den Kayahan'a: Alsın şarkılarını kendi söylesin. Hem çalsın hem söylesin. Yalvaracak mıyım sanki ona!

Günay Restaurant'ta önceki gece sahne alan Nilüfer, hayranlarına güzel bir müzik gecesi yaşattı. Bir ay öncesine göre biraz kilo verdiği görülen sanatçı, iki değişik siyah kostüm giydi. Programı boyunca, şarkı aralarında konuklarıyla şakalaşan, onların esprilerine cevaplar veren, anılarını aktaran Nilüfer, eski ve yeni albümlerinden şarkılar söyledi.

HESAP BİTMEDİ
Nilüfer; imza attığı şarkıları okumasını yasaklayan Kayahan'a resti çekti! Konser sırasında bir ara bir hayranı sanatçıdan 'Mor Menekşe' isimli şarkıyı seslendirmesini istedi. Nilüfer, hayranına cevap verirken adeta yıllardır süren hesabın hala bitmediğinin itiraf ediyordu:

''ÜSTÜNE PARA VERSELER SÖYLEMEM''
'Maalesef onu söyleyemem. Sadece onu değil, Geceler, Kar Taneleri, Mor Menekşe, Acıkmışım Sevgine, Esmer Günler, Melankoli, Sen Mühimsin, Mavilim, Çok Uzaklarda, Büyük Aşkım daha var... Hiçbirini söyleyemem. Zaten üste para verseler söylemem. Ben o şarkılarla küstüm. Alsın kendi söylesin. Hem çalsın hem söylesin. Yalvaracak mıyım yani ama. Onur meselesi yaptım, söylemem.''

KAYAHAN DAVA AÇMIŞTI
Bilindiği gibi Nilüfer ile Kayahan arasında 2002'de başlayan telif meselesi mahkemeye yansımış, Kayahan, 'Ben o şarkıları kendisine albüme okuması için verdim. Sahnede söyleyecekse, telif ödeyecek ' diye dava açmıştı. Yaklaşık 6 yıl süren karşılıklı davalar 2008'de sona ermiş ve Yargıtay Kayahan'ın talebini haklı görmüştü. Bu karar üzerine Nilüfer kendi yaptığı albümlerde meşhur olan, Kayahan şarkılarını son 5 yıldır sahnelerde okumuyor.