Eda nasıl 'Taş' oldu

Sosyetik ikoncan Eda Taşpınar, Elele Dergisi'nin Mayıs sayısı için objektif karşısına geçti. Taşpınar güzellik sırrını şöyle açıkladı:

'Yüzde 60 beslenme, yüzde 40 spor formülünü uygulamak önem taşıyor. Zamanlama ve süreklilik çok önemli. Bunun yanı sıra doğal ürünler ve sağlıklı beslenmeye önem veriyorum. '

İşte fit bir vücut için gerekenler...
Davetlerde suyun yanında
Sağlıklı beslenmeye dikkat ederim ve kendimi aç bırakmam. Haftada beş gün sabahları 45 dakika açık havada koşuyorum. Yaklaşık nabzım 160 'ları buluyor. Çok şiddetli bir koşu bu. Ardından kahvaltımı edip spora geliyorum. Kahvaltım; iki yumurta, yanında kahverengi ekmek, peynir. Sporda da kalp atışım 180 'e çıkıyor ve 80 'e iniyor. Bunun sonucunda da vücudu aç bırakmadan beslenmem lazım. 3 saatte bir mantıklı bir şekilde yemek yiyorum. Akşam 19.00 'dan sonra yemek yemem. Zaten 22.00 'da yatan biriyim. Çok disiplinliyimdir. Kafama bir şey koydum mu kimse bozamaz. Ayrıca içki kullanmıyorum. İçki içtin mi yanında bir sürü kötülük onunla beraber geliyor. O yüzden davetlere gittiğimde su içerim. Suyun yanında en kötü yediğim şey 5 badem. O da zaten kan şekeri seviyesini düzenliyor.

Askeri eğitim gibi spor yapıyorum
Takıntılı bir kadınım. Şu an ki takıntımın başında da spor geliyor ve geçecek gibi değil. Son iki yıldır askeri eğitim gibi spor yapıyorum. 60 kilo ağırlık kaldırdığım zamanlar bile oldu. Özel trainerım Orhan Civan ile yedi yıldır çalışıyorum. Zayıf olmanın fit olmak olduğunu sanıyorlar. Herkes zayıf olabilir ama herkes fit olamaz. Fit olmak sağlıkla alakalı bir şey. Bütün gençler zayıf olmaya çalışıyor ve yemek yemiyor. Bu iş öyle değil. Kas kütlesini ve kalbi güçlendirmelisiniz.

Maratonda 1500 kişi arasında 116 'ncı oldum
Son iki yıldır maratonlara hazırlanıyordum. Geçen yıl aslında Barselona 'daki koşulara katılacaktım. Olamadı, umarım seneye. En son Avrasya maratonunda 1500 atlet arasında 116 'ncı oldum. Bu ciddi bir derece. 1 saat 21 dakikada 15 kilometre koştum. Bunu yaparken doğru beslendim ve doğru bir şekilde uykumu aldım. Bugün maraton koşabiliyorsam çok fit olduğum için. Sanıldığı gibi kolay bir şey değil bu yaptıklarım.

Hayatımdan çikolatayı tamamen çıkardım
Hayatımdan şekeri kestim. Çünkü adam gibi yemeyi bilmiyorum. Oturdum mu iki kilo çikolata yerim. Şeker vücut için en zararlı şey, hücreleri yaşlandırıyor. Makarna ve kızartma da sevmem. En sevdiğim şey balık ve et. O yüzden yemekle ilgili büyük sorunlarım yok. Seyahate çıktığımda da en yakın yerde koşuyorum. Onun dışında etrafta spor salonu varsa giderim. Trainerım Orhan Civan bir program gönderiyor ve onu yapıyorum.

Bütün vücudu çalıştırmak için ip atlıyoruz
Trainerım ile bütün vücudumu çalıştıran antrenmanlar yapıyoruz. Ara sıra askerlerden ilham alan spor woodcamp de yapıyoruz. Ağırlık kaldırıyoruz, ip atlıyoruz, kürek çekiyoruz. Bir şeye takılmaktansa her spordan yapıyoruz. Esasında en doğru olan şey de bu. Bütün her şeyi yapınca vücudun bundan daha çok faydalanıyor. Bu sayede vücudunuz tamamen orantılı bir şekle giriyor. Çok spor yapıyorsundur ama düzgün beslenmiyorsundur. O zaman da kas çıkmaz. Kas, metabolizmanın hızlı çalıştığını gösterir. Kadın dediğin de çok kaslı olmamalı. Ama bence çok güzel bir şey. Sadece zayıf olmayı kabul edebilen biri değilim.

Vücudunu sporla zorlamayı seviyor
Spor yaparken kendimi iyi hissediyorum. Allah bu vücudu bize birazcık ötesine gidip, zorlayalım diye vermiş. O yüzden sonuna kadar ne yapacağımı görmek istiyorum. Spor hocama geçenlerde “Gel Everest Dağı 'na tırmanalım” dedim. Seneye bu isteğimi gerçekleştireceğiz.

Sporda mucizeler olmaz, Eda 'nın vücudu 6 yılda oldu
Kimse Eda 'nın bu vücudunun ne kadar zor ortaya çıktığının farkında değil. 6 yıldır Eda ile çalışıyoruz. Spor yaparken tek bir bölgeyi baz almıyoruz. Sporda mucizeler olmaz. Bir hafta boyunca tek bacağınızı kaldırarak basenlerinizi yok edemezsiniz. Eda ile bir koşuda yaklaşık 500 kalori, ağırlık antremanında ise yaklaşık 300-400 kalori harcıyoruz

Kadın dediğin biraz da kalçalı olmalı
Kas yaparken biraz da kadın gibi gözükmek gerekir. Bunu da unuttular son dönemde. Dergiler o kadar çok zayıf mankenleri ön plana çıkardı ki bütün genç kızlar onlara özeniyor. Halbuki kadın dediğin biraz kalçalı, biraz da kadınsı görüntüde olmalı. Sıkı da olması lazım bunun için de spor yapmalıyız. Bana sorarsan zayıflık güzellik değil. Ben de çok zayıf değilim, 62 kiloyum. Bundan iki ay evvel 7 kilo aldım. Çünkü o dönem normal rutinimden fazla yemek yedim. Sıkı çalışmayla iki ayda kiloları verdim. Geri döndüm fit halime. Çünkü bikini sezonu geliyor. Kilo vermek hayatımda hiçbir zaman problem olmadı. Kilo vermek beyinde biten bir şey.

Yüzücü mayosu bu yaz çok moda
Spor için aldığım birçok atletimin arkasını kestim. Spor yaparken daha erkeksi renkleri tercih ediyorum. Yazın da beyaz atletler giyiyorum. Bu yaz mayokiniler de out. Bir de vücut ister mayokini... Çok sıkı vücudunuz olmalı. Yüzücü mayoları alın kendinize. Yüksek belli mayolar bunlar. Şatafat, pullar yok artık. Yazın siyah ile beyaz çok var. Kıyafetinde beyazı iyi kullanırsan, bir yere girdin mi herkes döner sana bakar. Detaylarla hareketlendirilmiş bir moda söz konusu. Her şey sadeleşmeye başladı.

Yürüdüğün zaman vücudun sallanmamalı
Cindy Crawford 'ın vücuduna hayranım. 63 kilo ve 1.80 boyunda. Kadın sürekli spor yapıyor. Zayıf olmak çok kolay. Yemek yemezsin kilon gider ama vücudun sarkar. 30 'lu yaşlarda bu işin böyle gitmeyeceğini fark ediyorsun. Sağlıklı yaşlılık geçirmek istiyorum. Yürüdüğün zaman vücudun sallanmıyorsa bundan daha güzel bir şey var mı!