'Arabamı Verip Tablo Aldım'

İlk kez 'İyi Olacaksın' isimli pop albümü çıkaran türkücü Kubat, hayranlarını hayli şaşırttı.

Türkülerle özdeşleşen Kubat yeni ve ilk kez çıkardığı pop albümü ve resim sanatına olan düşkünlüğünü ve hatta bir dönem tablo için arabasını bile sattığını Star gazetesinden Hale Ceylan Barlas'a anlattı..

İlk kez pop şarkılardan oluşan bir albüm hazırlayan ünlü şarkıcı otoritelerden tam not aldı. Sunay Akın, Aysel Gürel, Aşık Veysel'in şiirlerini seslendiren Kubat, Ajda Pekkan ve Deniz Seki'nin yorumladığı Dile Kolay ve Bülent Yetiş'in Sararmış Fotoğraf adlı şarkılarını da seslendirdi.

İşte o röportaj

Yıllardır türküyle özdeşleşmiş isimken neden böyle bir albüm çıkardınız?

Durduk yerde 'Haydi ben bir pop albümü yapayım' demedim. Yıllardır içimde olan bir şeydi. Belçika doğumluyum ve Batı müziği eğitimi aldım. Alt yapımla birleştirip albümü yaptım. Ayrıca ben türkülere aşık, pop müzik sever genç olarak yaklaşık 17 yıldır da aslında bu müziğe uzak değilim. Albümlerime dikkat edin, alt yapıda bunu hissedersiniz. Uzun süredir 'Bir pop müzik albümü yapsan ne güzel olur!' şeklinde yorumlar duyuyordum.

Nasıl tepkiler aldınız?
Çok samimi söylüyorum hiç olumsuz bir tepki almadım. Türkü dinleyenler, pop müziğe soğuk bakanlar bile albümün çok iyi olduğunu söyledi. Kubat'ı türkücü olarak görmek yanlış. Ben bir yorumcuyum. Sahnede türkü de söylüyorum pop da caz da opera da... Dolayısıyla önce yorumcuyum. Bu albümle de romantik yorumcu kimliğim fark edilsin istedim ve çok farklı bir elbise giydirdim sesime. 'Türküler sensiz mi kalacak?', 'Lütfen türküyü bırakma' gibi tepkiler de alıyorum. Böyle şey olabilir mi? Ben istesem bile o beni bırakmaz! Türkü'yü bırakırsam, özbenliğimi bırakmış gibi olurum.

Albümde unutulmaya yüz tutmuş ve yeni parçalar bir arada...
Albümün bir karakteri var. 'Şunu dinleyeyim, bunu dinleyeyim' demek yerine hepsini dinleyebiliyorsunuz. Zaten albüm aşk şarkılarından oluşuyor. Kaliteli bir albüm yaptığımızı düşünüyorum. Sonuçta fani dünyadan gözüm açık gitmek istemem. Arkamda iyi bir iş bırakmak istiyorum. Albümde rahmetli Aysel Gürel'in hiç bestelenmemiş bir şiiri var. Febyo Taşel, Ödendi Günahın'ı besteleyip bana dinletti. Çok beğendik ve albüme koyduk. ıldızlar Şehri, İyi Olacaksın ve Aşkla Kaçakken adlı şarkıların da sahibi. Orjinal müziği Thomas M. Lauderdale ile Pepe Raphael'e ait olan Aşkınla Sen'e de söz yazdı. Fikret Kızılok'un Farketmeden, büyük üstad Aşık Veysel'e bestesi Hümeyra'ya ait olan Derdimi Dökersem, Bülent Yetiş'in Sararmış Fotoğraf adlı şarkılarının yanı sıra Sunay Akın'ın Alacak şiirini besteleyen Zülfü Livaneli de albüme renk kattı.

Dile Kolay'ın cover hali tarzınıza uymamış gibi...
Bu şarkı şimdiye kadar Ajda Pekkan ve Deniz Seki'den dinlendi. Belki hep kadın sesinden dinlemeye alışık olduğumuz için önce garip gelmiştir ama çok güzel yorumlar aldım. Şarkıda tempoyu da çok düşürdük. Normalde o şarkı slow olsa da alt yapısı hareketlidir. Biz o alttaki hareketi de kaldırdık. Bir arkadaşımız konserinde slow versiyonunu çok güzel okumuştu. 'Biz de bu şekilde söylesek mi?' diye düşündük, üzerinde çalışıp albüme koyduk.

Sırada yeni bir pop albümü var mı?
Hiç öyle düşünmedim. Belki yine böyle bir albüm çıkarabilirim ama şu anda sadece İyi Olacaksın'a yoğunlaştık. Bunun tadını çıkaralım şimdilik.

TABLO DA YAPARIM, AMA HADDİMİ DE BİLİRİM

Tablolara olan merakınızla da dikkat çekiyorsunuz...

Eskiden sergilerden tablo satın alırdım şimdi kendim yapıyorum. Altı tablom var, herkes sergi açmamı söylüyor ama bence herkes bildiği işi yapmalı. Haddimi bilirim.

ARABAMI VERİP TABLO ALDIM

Bir sergiden 16 tablo satın almışsınız.

Evet aldım. Hatta o gün yanımda para yoktu, arabamın anahtarını verip yerine tablo aldım. Araba da güzeldi hani... Şaka gibi gelecek ama o güne kadar hiç tablo almamıştım.