Penelope'nin Desteğini Asla Unutamam!

Penelope Cruz’la ‘Twice Born’ filminde oynayan Saadet Aksoy, hem son reklam anlaşması hem de yurtdışına açılmakla çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söylüyor.

Aksoy, “Penelope Cruz, geleceğe dair büyük cesaret verdi bana” diyor.

Özel hayatıyla değil yaptığı işlerle gündeme gelen nadir isimlerden birisiniz. Bunun kariyerinize etkisi nedir?

Özel hayatımı mahrem tutmak benim için çok önemli. Çok huzurluyum bu noktada. Bilinçli bir şekilde özen gösterdim ön plana geçmemesine. Tabii bunun bana getirileri de olumlu oldu. Böylece yaptığım işe daha çok konsantre olabildim ve hayallerimin peşinden gidebildim. Loreal Paris ailesine dahil olmamda da, güzel bir kadın olmanın ötesinde duruşu olan biri olmam etkili oldu. Yaptığım işlerle ön planda olduğum için beni seçtiklerini düşünüyorum.

Hayallerinizin peşinden gittiğinizi söylediniz. Bugüne kadar ne kadarı gerçekleşti?

'Twice Born ' filminde oynayacağım kesinleştikten sonra dedim ki, “Harika. İşte hayalimi gerçekleştirdim.” Çünkü bu film hayallerimin çok önemli bir noktasıydı. Daha fazla ne isteyebilirim ki diye düşündüm. Ama öyle olmuyor. Hayallerin sonu gelmiyor. Hemen sonraki adımları düşünmeye başlıyorsun. Hayran olduğum o artistlerin oynadığı reklam filmlerinde şimdi ben oynuyorum. Loreal Paris 'in yüzü olmak çocukluk hayalimdi. Hep o artistler gibi bir kadın olmayı hayal ederdim.

Kimdi o isimler?

Andie MacDowell, Jane Fonda çok hayran olduğum kadınlardır. Yaptıkları işlerle güzelliklerini birleştiriyorlar. Ayakları yere sağlam basan, güçlü kadın imajları var. Bunlar beni çok etkilerdi.

Hâlâ sempatinizin sürdüğü yıldızlar var mı?

Diane Keaton benim çok hayran olduğum bir kadın. Merly Streep de öyle.

Tanışma fırsatınız oldu mu?


Henüz olmadı (gülüyor).

'Twice Born ' filmi nerelerde gösterime girdi?

Şu ana kadar Avrupa 'da vizyona girdi. İlerleyen zamanlarda Amerika vizyonumuz olacak.

Penelope Cruz sizin oyunculuğunuz hakkında bir şey söyledi mi?


Beni en en mutlu eden şey onun yorumu oldu zaten. Filmi gösterimden önce yapımcılar ve o izlemişti. Sonrasında performansımı öven bir eposta attı bana. Çok güzel şeyler yazmıştı. Konuştuğumuzda da geleceğe dair ümit verici şeyler söyledi. Onun sözleri beni hem çok heyecanlandırdı hem de çok büyük cesaret verdi. Hayatım boyunca desteğini unutamam.

Teklifler devam ederse İstanbul 'u terk eder misiniz?


Yüzde 100 Türkiye 'yi terk etme gibi bir planım yok. Ben Türkiye 'nin yetiştirdiği bir oyuncuyum. O yüzden burayla bağımı koparmam mümkün değil. Yaptığım görüşmeler var. L 'oreal Paris 'le de dünya çapında çalışmalarımız olacak. O yüzden yurtdışına devamlı seyahatlerim olacak.

Penelope'nin Desteğini Asla Unutamam!

Dizi projesi var mı gündeminizde?

Türkiye 'de proje yapma konusunda tutucu değilim. Çalışmak istediğim çok yönetmen var.

Kariyer odaklı gözüküyorsunuz. Evlilik ve çocuğu erteliyor musunuz?

Evlilik ve çocuk planlarım arasında değil.

Işıl ismini neden kullanmıyorsunuz artık?

Işıl 'ı, yurtdışında çok zor telaffuz edebiliyorlar. Aynı zamanda üç isim olunca biraz karışıklık yaratıyor. Ben de Saadet Aksoy adını kullanmaya karar verdim. Hiç görmediğim babaannemin adı da Saadet 'ti. Bir nevi onun ismini de devam ettiriyorum.

Saadet 'in Güzellik Sırları


“Cilt güzelliğinizde de, saç güzelliğinizde de yediğiniz yemekler çok etkili. Ben de yediğime çok dikkat ediyorum. Su içiyor olmanız, uykunuzu alıyor olmanız, spor yapıyor olmanız da güzelliği çok etkiliyor. Onun dışında cildime her zaman nemlendirici sürerim. Göz kremimi sürerim. Ben evde günlük bakımlar yapan biriyim. Haftada bir saç maskemi, cilt maskemi uygularım. Bütün bunları kullandığım ürünler dahilinde yapıyorum. Bir de yüzüme gül suyu sürüyorum.”