İlker Kaleli’nin 7 Yıl Hapsi İstendi

Ünlü dizi oyuncusu İlker Kaleli’ye dava açıldı.

Kaleli 'nin ortağı olduğu şirkette 'nitelikli dolandırıcılık ' suçlamasıyla yedi yıla kadar hapsi isteniyor.

Kayıp Şehir ' adlı dizide 'İrfan ' karakterini canlandıran İlker Kaleli ve babası hakkında dava açıldı. İstanbul 18 'inci Ağır Ceza Mahkemesi 'ndeki davada tutuksuz yargılanan sanıklar İlker Kaleli, babası Recep Kaleli ve çalışanları Süleyman Gürsoy ile Bayram Ümit Bayramoğlu 'nun, 'nitelikli dolandırıcılık ' suçlamasıyla 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Sanıklarla ilgili savcılık soruşturmasının ardından hazırlanan iddianameye göre, Recep Kalali 'nin yöneticisi ve ortağı olduğu Kaleli Trafik İşaretleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 'nin, üç yıl boyunca ticaret yaptığı, İzmir 'de faaliyet gösteren Signatekma Boya ve Sinyalizasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi 'nden, trafik şerit çizgilerinin yapımında kullanılan boya ve kimyasal maddeleri satın aldığı belirtildi.

Ancak 2011 yılında tüm sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, Recep Kalali ve İlker Kaleli 'nin, kendi şirketlerindeki hisselerin bir kısmını devrederek, Süleyman Gürsoy ile Bayram Ümit Bayramoğlu nezdinde Kaleli İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi adında başka bir şirket kurduklarına yer verildi. İddianamede, Recep Kaleli, Süleyman Gürsoy ve Bayram Ümit Bayramoğlu 'nun şikâyetçi şirkete gidip 7 eşit taksitte ödemek şartıyla 403 ton boya alımı yapacaklarını söyledikleri, bedelinin Kaleli Trafik İşaretleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından ödemesinin yapılacağı izlenimini uyandırdıkları, bu şekilde protokol imzaladıkları belirtildi.
Eldeki deliller kapsamında yapılan incelemede de, şikâyetçi şirket nezdinde özellikle karışıklığa sebep olan hileli davranışlar sergilendiği öne sürülerek, sanıkların cezalandırılmaları talep edildi.

'Yüzde 20 hissem var '
Davayla ilgili ifade veren İlker Kaleli, “Şikâyet edilen şirket ortaklığından yüzde 20 hissem vardır. Yurtdışında eğitim aldığım için şirket işlerinden haberdar değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Şikâyetçi şirketin, Kaleli ailesinin firmalarına karşı açtığı 3 milyon TL 'lik alacak davaları da devam ediyor.