Kendini Tasavvufa Verdi!

"İkoncan" Boğaz manzaralı evinin kapılarını açtı.

Instyle Home Dergisi, tasarım ve kişiye özel stil danışmanlığı yapan Eda Taşpınar'ın Baltalimanı'ndaki evine konuk oldu. Kıyafetlerinde olduğu gibi, mobilyalarına da kişiliğini katmayı seven Taşpınar, kendi gibi renkli ve özgür ruhlu bir ev yaratmış.

Yaz boyu herkesin imrenerek baktığı bronzluğuyla ve ilginç bikinileriyle sahillerin vazgeçilmez ismi olan Eda Taşpınar, evinin kapılarını Instyle Home Dergisi'ne açtı. Artık kendi adıyla bronzlaştırıcı yağı da olan Taşpınar, Baltalimanı'ndaki evine üç yıl önce taşınmış. Bu apartman dairesi, sahip olduğu Boğaz manzarasıyla onu ilk görüşte çarpmış. 'İçine girdiğim anda pozitif enerjisi beni etkilemişti. Ön cepheden Boğaz'a, yatak odasından ise tam istediğim gibi yemyeşil bir koruya bakıyordu ' diyen Taşpınar, güzellik sırlarını da verdi. Taşpınar, 'Gece 23.00 ile 1.00 arası yatakta ve uykuda olmam şart. İyi hormonlar o zaman diliminde iş başında çünkü ' diyor. Güzel bir cildin sırrının sadece doğru saatteki uykuyla değil, içki ve sigara tüketmemesiyle de yakın ilgisi olduğunu söyleyen Taşpınar evinde kendi tasarladığı kıyafetler için iki giyinme odası, ayakkabıları için de pratik kullanımlı dolaplar ekletmiş.

BOL BOL TASAVVUF OKUYOR
Evinde göze çarpan bir sehpaya dedesi heykeltraş Engin Yontunç'un bronz bir işini koymuş olan Taşpınar, 'Burada gördüğünüz çoğu heykel dedeme ait. Onun babası Kenan Yontunç da Atatürk'ün heykeltıraşıydı ' dedi. 'Mobilyaları ve aksesuvarları kişiselleştirmeyi seviyorum ' diyen Taşpınar son dönemde bol bol tasavvuf üzerine okuma yaptığını belirtti.
'Hayatın Deşifresi'ni okudum en son, bana iyi geldi ' diyen Taşpınar, evde olmadığı zaman bile evde müzik olmasını istediğini söyleyip 'Ben yokken de müzik çalar burada. Sessiz eve girmeyi hiç sevmem öyle ' diyor.

Parfüme ve kokulu mumlara alerjisi olduğunu belirten Eda Taşpınar, son günlerde Boğaz'ı izlerken yaza dair hayalini kurduğu, eve dönüşünün uzun sürecek gibi durduğu seyahat planlarından bahsederek, 'İbiza ve Yunan adalarını sırt çantamla gezmek istiyorum. Sonrasında New York da fena olmaz hani... ' dedi.

Kendini Tasavvufa Verdi!