Burcu Esmersoy'dan Çarpıcı Açıklamalar

Son dönemde “Popstar” yarışmasıyla adından söz ettiren Burcu Esmersoy, Marie Claire için rengarenk kıyafetlerle objektif karşısına geçti.Fotoğraf çekiminin ardından da derginin sorularını yanıtladı.

Çekim nasıl geçti, hep böyle enerjik misiniz objektif karşısında?

- Harikaydı! Marie Claire dergisi benim için çok özel. İlk moda çekimimi 1997 'de yine sizin için yapmıştım. Ayrıca çok sevdiğim bir ekiple bir araya geldim bugün. Emre Ünal 'la enmoda.com için de birlikte çalıştık. Ancak o çekim markanın ürünleri ile gerçekleşmiş, bittiğinde ikimiz de daha özgür olacağımız farklı bir çekim daha gerçekleştirmek istemiştik. Dileğimiz gerçek oldu! İbrahim 'in yaptığı saç, Gülüm 'ün makyajı, Mert 'in seçtiği kıyafetler ve Emre 'nin fotoğrafları... Daha ne isteyebilirim ki?

Burcu Esmersoy'dan Çarpıcı Açıklamalar

Mehtap Elaidi 'nin enmoda.com için hazırladığı tasarımların kampanya yüzü oldunuz. Nasıl başladı bu birliktelik?


- Enmoda.com ile daha önce de farklı işlerde bir araya gelmiş, çalışmalarının ne kadar profesyonel ve iyi olduğunu görmüştüm. Mehtap Elaidi ile de aynı şekilde daha önce birlikte çalışma şansım olmuştu. Mehtap 'ın hem kişiliğine hem de tasarımlarına bayılıyorum. Bu birlikteliğin yüzü olmam istendiğinde inanın bir dakika bile düşünmedim. Yeni koleksiyonu da çok beğendim, her ne kadar 'Nişantaşı kadını ' desek de, aslında gün içinde farklı yerlerde olmak zorunluluğu yaşayan, çalışan ama aynı zamanda kendine de zaman ayıran, sosyal, dinamik, bakımlı, hem masum hem de seksi olabilen kadına çok uygun.

Kampanyalar, televizyon programları, oyunculuk... Burcu Esmersoy aranan, talep gören bir yüz. Nasıl yönetiyorsunuz iş bazında kendinizi?


- Danıştığım kişiler bana tavsiye verdiğinde işler hesapladığımız gibi gitmezse, kimsenin kapısını çalıp suçlayamam. Bu yüzden her şeye kendim karar veriyorum.

Zor olmuyor mu bu?

- Annemle babam ben 3 yaşındayken ayrıldıkları için hayatta hep yalnız olduğumu ve olacağımı çok küçük yaşta öğrendim. 25 yıldır tek başıma geçindiğim ve ayakta kaldığım için bu otomatik olarak gelişen bir özelliğim oldu. Her genç kadının, ne olursa olsun işler sarpa sardığında sığınacak bir limanı, geri dönüp gideceği bir anne baba figürü vardır. Bu benim için geçerli değildi ve kavram olarak da oturmadı özüme. Evliliğimde dahi “Artık sırtımı yaslayabileceğim, ortak kararlar alabileceğim biri var” diyemedim.

Kariyerinizin dönüm noktası spor spikerliği miydi yoksa diğer televizyon programları mı?


- Spor spikerliğine başlamak ve bırakmak! 1997 'de güzellik yarışmasına katıldıktan sonra ekrana çıkmam için çok teklif geldi. Bahsettiğim duvarları olan, içine kapanık kadın çok fazla izlenmekten hoşlanmıyordu o zamanlar... Ekran önünde olmadan iki yıl çalıştım. Yöneticilerim geri planda kendime yazık ettiğimi söylüyorlardı hep. En sonunda televizyona çıkma konusunda direttiler ve beni zorla spor spikerliğine başlattılar.

“Memoli” ve “Çocuklar Duymasın” dizilerinde oyunculuğu da denediniz. Devam edecek misiniz?

- Şu sıralar bir dizi projesine ayıracak zamanım yok ama haziranda çekimlerine başlayacağımız, Haluk Piyes 'in yazdığı bir dram filminde oynayacağım.

Burcu Esmersoy'dan Çarpıcı Açıklamalar

Kadınlar güzelliğinin farkında olduğunda bunu kullanmayı çok iyi bilirler. Siz güzelliğinizi ne zaman keşfettiniz?

- Çocukluğumda erkek gibi olduğum için genç ve alımlı bir kadın olduğumu çok geç fark ettim. Küçükken hep erkeklerle oynardım. Sonrasında da onların ağırlıkta olduğu işlerde çalışan ve yine onların hâkim olduğu bir çevrede var olabilmek için tomboy havasına bürünen bir kadına dönüştüm. Evlendiğim zaman dişi olduğumu fark ettim ben. Geç oldu ama kadınsılığın tadını daha yeni yeni çıkarıyorum ve hâlâ sıkılmadım!

Röportaj: Tuğçe KAYAR
Fotoğraflar: Emre ÜNAL Styling: Mert ASLAN