Can Tanrıyar'ı Yaralayanlara Hapis

Can Tanrıyar'ı yaralayan kahve fincanı 'silah' sayıldı.

Etiler 'de bir restoranda tartıştığı ünlü yapımcı Can Tanrıyar 'ın yüzüne kahve fincanı fırlatarak burnunu kıran İzmirli iş adamı Fırat Seven hakkında “haksız tahrik altında kasten silahla yaralama” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tartışmayı başlatan Can Tanrıyar hakkında ise hakaret ve tehdit suçlarından toplam 4 yıla kadar hapis cezası istendi. Şarkıcı Petek Dinçöz 'den olaylı bir şekilde boşanan Can Tanrıyar 2 Şubat 2013 gecesi gittiği Etiler 'deki Sarıhan Gusto adlı çorbacıda saldırıya uğramış ve burnu kırılmıştı. Ünlü yapımcı, o haldeki fotoğrafını Twitter 'a koyup olaydan eski eşi Petek Dinçöz ve onun annesinin sorumlu olduğunu ima etmişti. Saldırıyı o dönem Twitter hesabından duyuran Tanrıyar, kendisine saldıranlarla ilgili olarak, “Urfalı olduğunu ve Petek ve annesiyle ilişkisi olduğunu söyleyen abuk subuk adamlarla mücadele ediyorum, kafayı yemiş birileri hala neler yazıyor. O Petek 'le annesi adına arayan Urfalı grup mu, yoksa tesadufi birisi mi bilmiyorum. Ben onlardan ve bunlardan nasıl kurtulacağım? Alnım dikişli, birazdan kırılan burnum ameliyat edilecek, utanmadan neler yazıyorlar. ' ' diye yazmıştı. Ancak çok geçmeden olayın perde arkası aralandı. Tanrıyar 'a fincanı kendisinin fırlattığını söyleyen İzmirli iş adamı Fırat Seven olayı şöyle anlattı:

“KAHVE FİNCANI ATTIM”

“Üç erkek, iki kız arkadaşımla çorba içmeye gittik. Tek başına oturan beyefendiyi gördüm. Göz aşinalığı var. 'Acun Ilıcalı ile bir bağlantısı var mıdır ' diye masadaki kız arkadaşlarıma sordum. Onlar da bana 'Evet, Petek Dinçöz 'ün eski eşi ' diye cevap verdi. Daha sonra konu kapandı, yemeye devam ettik. Daha sonra o beyefendi yanımıza sallana sallana geldi. Alkolü olduğu bariz belli. Bir de fermuarı açık. Tabi masa dediğimiz yer loca gibi bir yerdi, yayılmış oturuyordu. Biz onunla hiç ilgilenmedik, muhabbet ediyorduk. Sallana sallana geldi, bize küfür etti. Şoke olduk. Garson arkadaş geldi götürmeye çalıştı, ama o hala konuşuyor. Ne dediğini tam hatırlayamıyorum, ama küfür etti. O an kahve içmiştim ve kahvenin fincanını fırlattım, kültablası değil. Ardından fincanın altını attım. Fincan altı isabet etti. Gördüğüm kadarı ile burnuna bir şey gelmedi.”

İşyeri çalışanlarının araya girmesi üzerine mekandan ayrıldıklarını söyleyen Seven, “Biz polis çağırmak istedik. Çalışan arkadaşlar işletmeci geldi, özür diledi. Bizi yolcu ettiler, ayrıldık. İki gün sesiz kaldık, olay kapandı sandık. Sonra kendisi şikayetçi olmuş. Yalnız olayları incelediğimizde bizimle ilgili bir şey yok. Geçen Pazar günü polis memurları bize ulaştı. İstanbul 'da ifade vermemiz gerektiğini söylendi. Ne gerekiyorsa yaparım artık savcılığa mı polise mi gidilecek hepsini yaparım. “İstanbul 'a gelebilir misiniz ' dediler 'burada ifade vermeniz daha iyi olur ' dediler. İfademi vereceğim, Şehir magandası değiliz. Benim önümde kahve fincanı vardı onu fırlattım. Küfür ediyor, hakaret ediyor, bizi şey yaparım diyor. Biz de alkollü olsaydık çok daha kötü şeyler yaşanabilirdi” dedi.

“KIROYUM AMA PARA BENDE”

Soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'nın hazırladığı iddianamede Hüseyin Can Tanrıyar ile Fırat Seven 'in 2 Şubat 2013 günü Saruhan Restoranda karşılaştıkları ve Tanrıyar 'ın kendisi ile aynı mekanda bulunan Fırat Seven 'in arkadaşları ile oturduğu masaya fermuarı açık ve alkollü bir şekilde gelerek “Kıroyum ama para bende. Hepinizi s.kerim. Siz benim kim olduğumu bilmiyorsunuz. Hepinizi vururum, yakarım” diyerek küfür ve tehdit ettiği belirtildi. İddianamede Fırat Seven 'i haksız tahrik altında kaldığı belirtilerek masanın üzerinde bulunan kahve fincanını aldığı ve Tanrıyar 'a doğru fırlattığı anlatıldı.

FİNCAN SİLAH SAYILDI

Fincanın Tanrıyar 'ın burun bölgesine isabet ettiğinin belirtildiği iddianamede Tanrıyar 'ın yüzünde kesi yarası ve basit müdahaleyle giderilemeyecek kemik kırığı oluştuğu ve bu kırığın hayat fonksiyonlarını orta derecede etkileyecek şekilde yaralanmasına neden olduğunu açıklandı. Ünlü yapımcıya fincan fırlatan Fırat Seven 'e ise 'haksız tahrik altında kasten silahla yaralama' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede Hüseyin Can Tanrıyar hakkında tehdit suçundan 6 aydan 2 yıla kadar, hakaret suçundan da 3 aydan 2 yıla kadar olmak üzere toplam 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Tanrıyar sikayet dilekçesinde yaşadığı olayın arkasında eski eşi Petek Dinçöz ve annesi Esra Süay Toğuş 'un sorumlu olduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine Dinçöz ve annesi Tanrıyar hakkında 'iftira ' suçlamasıyla şikayet de bulunmuştu. İddianamenin sonunda Can Tanrıyar hakkında müştekiler Petek Dinçöz ve Esra Süay Toğuş 'a yönelik iftira suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildi.