Rock Dünyasının A Takımını Topladı

11 Şubat’ta 13 Düet albümüyle fanlarının karşısına çıkacak olan Nilüfer, rock dünyasının A Takımı’nı topladı…

Albümün çıkış tarihi daha önce birkaç kez gündeme gelmiş ancak Nilüfer 'in 'Gerçekten iyileştiğim ve kendimi iyi hissettiğimde albümü çıkaracağım ' dediği konuşulmuştu.

Sağlığına kavuşan sanatçıya 12 Düet albümünden sonra devamı niteliğini taşıyan 13 Düet 'te, ünlü rock müzisyen ve grupları eşlik etti. Feridun Düzağaç 'tan Manga 'ya, Model 'den Emre Aydın 'a kadar uzayan listedeki isimler sanatçının en sevilen şarkılarını seslendirdi. Zor günleri geride bırakan ve bir kez daha hayranlarıyla buluşacak olmanın heyecanını yaşayan Nilüfer 'i, albümünde destek veren sanatçı dostları anlattı. 13 Düet 'in 13 müzisyen ismi, 'Nilüfer 'le çalışmanın haklı gururunu LIFE okurlarıyla paylaştı…

ZAKKUM
Nilüfer gibi bir isimle çalışmak çok keyifli

Bizim için pek de yabancı sayılmayan, meyhane kültürü üzerine bir parçada, Nilüfer gibi bir isimle beraber çalışmak keyifliydi... Belki de “Anason”un yıllar öncesine kökleri uzanan, ama benzer hisleri taşıyan yakın bir dostuydu “Agora Meyhanesi”... Zakkum olarak, böyle bir çalışmanın parçası olmak güzel bir deneyimdi...

FERİDUN DÜZAĞAÇ
Fani dünyadaki en pahalı hatıram

Şarkıları insanlara söylerken devleşmenin nasıl bir şey olabileceğine kafa yorduğum ergen yıllarımdan bugünlere kadar hep vardı Nilüfer. Daha da olacak, olmalı. İşine aşkla bağlı her insan gibi adı anıldığında ilk işiyle hatırlanmış, sözcüklere başka ve bilinmedik anlamlar katarcasına yorumlamış, kocaman sesli pırıltılı bir sahne devidir Nilüfer. En kıymetli şarkısını aynı mikrofona fısıldamış olmak da şu fani dünyamdaki en pahalı hatıralarımdan biri olacaktır. Alkışı ve ışığı daim olsun ve susmasın şarkıları.

VEGA
Heyecandan tek kelime laf bile edemedim

Hiç zorlanmadan yazıyorum, ama anlatabilecek miyim bilmiyorum. Gözlerimi kapadığımda Nilüfer bir ses değil bir his bende. Seve seve bugünlere dair her şeyi fırlatıp atıp, o zamanlara koşarak geri dönmek isteği Nilüfer. 70 'lerde en saf duygularımla uzun uzun dalgalanışına seyre daldığım Türk Bayrağı 'nın kırmızısı onun sesi. Bayrakta gezinen rüzgâr onun zarafeti. Küçücüktü herkesi kendine âşık ettiğinde. Az mobilyalı evlerinde el dokuma halı üzerinde, bağdaş kurmuş gözünü kulağını televizyona dikmiş, onu seyrederken hissettiklerini bir daha unutmayacak binlerce, binlerce çocuktan biriydim ben de. Kırmızı Renault 12 'nin arka koltuğunda burnumu cama dayamış hızla geçen tepeleri seyrederken, hiç tanımadığım birisine, hiç bilmediğim bir hissi, ilk aşkı hissettim onun sesinde… Sonrası hayal… Yan yana gelmişiz… Vallahi hayal. Anlat deseler bir rüya gördüm diye başlarım cümleye. Belli edemedim hissettiklerimi, binlerce kez duymuştur diyeceklerimi. Milyonlarca kişinin sevgisini üzerinde taşıyor. Düşün nasıl bir şey. Tek kelime edemedim. Şarkımızı elimden geldiğince güzel söylemeye çalıştım, belki oradan anlar diye. Deniz Özbey Akyüz

ÇİLEKEŞ
Konser kavramını onunla anladım

Sanırım henüz 5 yaşındaydım. Müzik denilen bir şeye karşı ilgi duymaya başlayıp başlamama arasında kaldığım o zamanlar... Evde kasetlerim vardı, bir de küçük bir org. Hani çok sıkılmadığım sürece başında durup, artık o zamanlar çocukların kulaklarına ne çalınırsa onları çalma çabası. Tam bu zamana denk gelmiş, hayatımda izlediğim ilk canlı konser. 70 'li, 80 'li, 90 'lı yılların en önemli pop ikonlarından birinin, Nilüfer 'in konseri. Konser kavramının ne olduğunu ben o gün öğrendim, 3 neslin oluşturduğu binlerce insanla birlikte aynı şarkıyı o anda, orada söylemenin nasıl bir şey olduğunu gördüm. Öyle tahmin ediyorum ki hala sanatın bu dalıyla yaşıyor olmamda, zihnimin derinliklerinde beni motive eden anlardan bir tanesi mutlaka budur. O yıllardan bu güne yaşamımıza yeni nesiller katıldı, kimileri benzer hikâyeleri yaşıyorlar. Bu defa bu hissin bir parçası olarak onlara ulaşabilmek, heyecan ve mutluluk verici.Görkem Karabudak

MODEL
Herhangi biriyle efsane arasındaki ince çizgi

Nilüfer kadar usta ve efsane bir müzisyenle çalışırken biraz da olsa gergin olmayı beklerdik doğrusu ama müziğe, müziğine karşı samimi bir aşk ve heyecan taşıyan herkese aynı aşk ve samimiyetle sıcak gülücükler gönderdi hep. Biz o gülüşlerde tecrübenin tevazuuyla daha da güçlü ve etkileyici bir güzelliğe dönüştüğünü gördük. Yıllarını müziğine, sanatına vermiş herhangi bir kişiyle efsaneler arasındaki ince çizgi de burada yatıyormuş.

BULUTSUZLUK ÖZLEMİ
Keyif veren bir süreçti

Müzik dünyamızda yeri ve çizgisiyle her zaman ayrıcalığını sürdüren Nilüfer ile ortak bir çalışmaya katılmak ve bu albümde yer almak keyif veren bir süreçti. Popüler müziğimizin efsane isimlerinden Fecri Ebcioğlu 'nun sözlerini yazdığı “Her yerde kar var” şarkısını yeni düzenlemesiyle müzikseverlere sunmanın Bulutsuzluk Özlemi olarak heyecanını taşıyoruz.

PİNHÂNİ
Tanışma şerefine nail olduk

Albüm kayıtlarımızdan ve çeşitli aksiliklerden dolayı ilk albümde yer alamadık, neyse ki bu albüm sayesinde kaybımızı telafi ettik. Umarız ki albüme katkı yapabilmişizdir. Tanışmak, konuşmak, birlikte şarkı söylemek şerefine nail olduğumuz Nilüfer 'e, bize gösterdiği anlayış için, bize en zor zamanlarında bile katlandığı için çok teşekkür ediyoruz.

EMRE AYDIN
Türk Pop 'unun en önemli isimlerinden biri

Böyle değerli bir sanatçının albümünde yer alabilmek benim için büyük mutluluk. Nilüfer 'in Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Kendi adıma, şimdiye kadar yaptıkları için teşekkür ederim.

maNga
Güzelliğini ve enerjisini hiç kaybetmemiş

Geçmişe doğru bir yolculuğa sohbet açacağımızı hayal ederken enerjisini, güzelliğini hiç kaybetmemiş bir Nilüfer ile karşılaştık stüdyoda. Ve müziğe bakışını oldukça geniş tutan kült bir isimle olmak bize şarkıyı başka bir forma dönüştürme konusunda ilham verdi.”

GECE
Onun müzik aşkı bizim yolumuza ışık tutacak

Gece grubu olarak aramızda bahsedilmeyen bir tarihe yaptığımız müzikal yolculuğumuzda kariyerimizin Nilüfer ile kesişmesinden ve ilk düet projemizin Nilüfer ile olmasından duyduğumuz mutluluk tarif edilemez. İçindeki müzik aşkı bizim yolumuza her daim ışık tutacak.

GRİPİN
İlk albümü zevkle ve kıskanarak dinlemiştik

Bu aralar bu lafı çok söylüyoruz ama bize hiç tahmin etmediğimiz güzellikler yaşatan bir yolda Gripin. Ve bu yol üzerindeki güzelliklere bir de Nilüfer Hanım ile beraber bir şarkıda yer almış olmanın güzelliği eklendi. İlk albümü zevkle ve biraz kıskanarak dinlemiştik. Şimdi ikinci düetler albümünde yer almak mutluluk verici. Hem de uzun zamandır yorumlamak istediğimiz şahane bir şarkıyla.

Mor ve Ötesi
Ne istediğini iyi biliyor

Nilüfer 'le çalışmak bizim için öğretici, zorlayıcı, neşeli ve güzel bir deneyimdi. İş disiplini ve mükemmeliyetçilik konularında hiç yalnız değildik, ama böylesine ışıltılı, tutarlı ve uzun bir kariyerin nasıl mümkün olduğuna dair derslerle de doluydu bu süreç. Eşsiz yeteneğinin yanında Nilüfer 'i bu kadar farklı kılan şey de galiba ne istediğini bilmek ve onu çok istemek... İyi ki varsınız, nice güzel yıllara, albümlere...

KARGO
O 'nunla yaşamak güzel şey!

İlk olarak yollarımız 1998 yılında Marşandiz 'deki stüdyo kayıtlarında kesişti. Ayrı odalarda kendi albümlerimizi kaydediyorduk. Tam 14 yıl sonra bu sefer aynı odada aynı şarkıyı kaydettik. Umarız yollarımız aynı sahnede de kesişir. Size saygımız ve sevgimiz her zaman sonsuz olacak. Nilüfer 'le yaşamak ne güzel şey!