'Bu filmle şükretmeyi öğrendim'

3 kıta ve 4 ülkede çekilen ilk Türk filmi Selam’da Zehra karakterini canlandıran Burçin Abdullah, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Oyuncu Burçin Abdullah'ın 2.5 milyon gişe yapan Selam filmindeki rolü hayatını değiştirdi. Filmin özellikle Sudan ve Afganistan'da çekilen sahnelerinden çok etkilendiğini söyleyen oyuncu, “Bu filmde rol aldığım için çok mutluyum. Yeniden doğdum. Orada Türk okullarında öğretmenlik yapan güzel insanlarla tanıştım. Onlarla daha sonra başka projelerim de oldu. Kimse Yok Mu Derneği'yle Sudan'da benim adıma yetimhane açtık. Hem projenin bu kadar çok sevilmesi ve gişe yapmasından dolayı hem de birçok dost edindiğim için mutluyum. Afganistan'a, Sudan'a gittiğinizde oradaki sıkıntıları gördükten sonra insanın değişmemesinin imkanı yok” dedi.

‘OBSESİFTİM, DEĞİŞTİM'

Burçin Abdullah sözlerine şöyle devam etti: “Eskiden her şeyi kafasına takan bir obsesif insandım, şimdi hiçbir şeyi kafama takmıyorum. Orada doğmadığım için şükrediyorum. Oradaki sıkıntıları gördükten sonra'Ben neler yapabilirim' sorusunu sormaya başladım kendime. Daha öncesinde böyle bir şey yoktu. Bu konuda algılarım çok fazla açıldı. Artık algılarım tamamen şükretmek üzerine kurulu.

‘Bir dua alıyorsam ne mutlu bana'

Çevresini de yardım konusunda zorladığını söyleyen oyuncu, “Bir şey olduğunda hemen ama Sudan'da çocuklara da bir şey yapalım diyorum. Hemen her şeyi yardıma yormaya çalışıyorum. Birkaç kişinin gönlüne dokunabildiysek bu işlerde ne mutlu bana. Şu anda iki sinema filmim var ama bu sıralar kafamı en çok sosyal sorumluluk projelerine yoruyorum” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Sudan'da kendi adına açtığı okul hakkında Abdullah şöyle konuştu: “Müthiş bir duygu. Oradaki bütün çocuklar yetim. Orada her yerde iç çatışma var. Yattığı yerler beton üstüne battaniyeydi şimdi ranzada yatıyorlar. Yaptıklarımızın onlar için büyük bir nimet olduğun orada gördüm. Belki onların içinden Başbakan, bilim adamı çıkacak. Ben buna vesile olabilirsem, onlardan bir dua alabiliyorsam ne mutlu bana.”