Ünlü sanatçılara 'Kaçak' şoku!

Sanatçıların da karıştığı kaçak bakıcı operasyonu...

Sanatçı Işın Karaca ve Rojin dahil bulunduğu pek çok kişiye yasadışı çalıştırılan yabancı kadın hizmetli ve bakıcı temin eden çete çökertildi. Çete üyeleri, ağır cezada yargılanacak.

Yurtdışından getirdikleri ve pasaportlarına el koydukları kadınları evlerde zorla çalıştıran 12 çete üyesine ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Çetenin eleman gönderdiği kişiler arasında, ünlü sanatçılar Işın Karaca ve Rojin de bulunuyor.

8 AYLIK TEKNİK TAKİP

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Şen tarafından hazırlanan iddianamede İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'nün ülkeye yasa dışı yollardan girmiş ya da pasaportunun süresi dolmuş genç ve güzel kadınların sosyeteye; bakıcı, temizlikçi ve hizmetli olarak gönderildiği, kaçak çalıştırılan bu kişiler üzerinden komisyon alındığı ve kadınların kazandığı paralara da el konulduğu belirtildi. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Ali Çakmak isimli şahsın liderliğindeki çeteye ulaşıldığı kaydedilen iddianamede, çetenin farklı ülkelerde bulunan irtibatlı kişileri sayesinde yurtdışından sürekli genç kadınlar getirttiği, bunları İstanbul'da Aksaray ve Laleli bölgesindeki farklı evlerde tuttuğu, kadınların kaçmalarının önüne geçebilmek için de pasaportlarına el koyup tehdit ettikleri vurgulandı.

TEHDİTLE ÇALIŞTIRIYORLARDI

Çete üyelerinin internet ilanları vasıtasıyla sosyeteye gönderdiği genç kızlar karşılığı, hem ev sahibinden 250 dolar komisyon aldığı hem de elemandan komisyon talep ettiği kaydedilen iddianamede, gönderilen kızların hiçbir çalışma izinleri bulunmadığı, tamamen yasadışı şekilde zor işlerde ve kötü koşullarda çalışmaya zorlandıkları anlatıldı. İddianamede çeteden bakıcı talep eden kişiler arasında sanatçılar Işın Karaca ve Rojin'in de tespit edildiğine yer verildi. Her 2 sanatçının da çete üyeleri ile telefon görüşmeleri dinlemeye takıldı. Işık Karaca geçtiğimiz ocak ayında çocuğu için Göktürk'teki evine çeteden Özbekistanlı bir bakıcı temin ederken; Rojin'in ise Bahçeşehir'de bulunan evine hizmetli temin ettiği saptandı. Her 2 sanatçının evine de baskın yapan mali polis, Özbekistan ve Türkmenistan uyruklu 2 kadını sınır dışı ederken 2 sanatçıya da 9'ar bin lira ceza kesildi. Şüpheliler ağır ceza mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.