Sanem Çelik İstanbul'a Döndü

Uzun süredir ABD'de yaşayan Sanem Çelik, İstanbul'a döndü.

7 yıldır ekranlardan uzak duran güzel oyuncu Sanem Çelik, neden ortadan bir anda kaybolduğunu anlattı. Kapak olduğu Instyle dergisine çarpıcı açıklamalarda bulunan oyuncu, "Artık hiçbir yere yerleşmem. Ben dünyalıyım, yarın orada olabilirim, öbür gün başka yerde" dedi.
Kasım ayında Behzat Ç. Ankara Yanıyor filmi ve Kanal D'de yayınlanacak'Tut Ki Gecedir'dizisiyle geri dönüş yapacak olan Çelik, uzun yıllardır Los Angeles'ta sürdürüyor yaşamını. 2006'da'melekler şehri'ne yerleştikten sonra (birkaç bölüm süren Güldünya dizisi hariç) bir projede yer almayan deneyimli oyuncu doğru projeyi beklediği için sessiz kaldığını söylüyor.

"DOĞRU OLAN PROJEYİ BEKLEDİM"

Çelik, "Kimse beni yanlış anlamasın, kendimi yok etmeye, geri çekmeye,'Küstüm, kızdım,'diye tepki göstermeye çalışmıyorum. Doğru olmayan bir projede ne seyirci beni seyretmekten mutlu olur, ne de ben oynamaktan mutlu olurum. Kameranın etkisi o anlamda çok güçlü olduğu için durumumuzu anlıyor seyirci. Mümkün olduğu kadar sağlıklı düşünüp içgüdülerime güvenip karşıma çıkan en doğru şeyi yapmaya çalışıyorum. Bizim memleketimize de bir mesaj olsun istiyorum. Bir cümlesi olsun, yenilik getirsin, bir şeylerin taklidi olmasın. Çok şey isteyince de hepsi pat diye olmuyor," derken bu yılın başında Derviş Zaim'in filmi Balık'ın çekimleri için İstanbul'a geldiğinde Behzat Ç. Ankara Yanıyor için de teklif aldığını ve çok heyecanlandığını anlatıyor..

'GÜZEL BİR RİTM YAKALADIK'

Filmde Almanya'dan gelen Ulrike adında disiplinli bir polisi canlandıran Çelik, "Serdar Akar'la çalışmak size nasıl bir dünyanın kapılarını açıyor?" sorusuna, "Hızlı bir dünyanın," yanıtını veriyor ve devam ediyor, "Çekimler çok keyifliydi. Güzel bir ritmin içerisindeydik. Ne istediğini bilen bir yönetmen Serdar Akar. Bu da hızına hız katıyor. Ekip de çok keyifliydi, aralarında hiç yabancılık hissetmedim." Behzat Ç. Ankara Yanıyor'un yanı sıra bu ay Tut Ki Gecedir'de Oktay Kaynarca ve Murat Ünalmış ile birlikte rol alacak Çelik, yeni dizisiyle ilgili, "Farklı bir hikâye. Biraz değişik konuların peşine düşmemiz gerektiğine inanıyordum. Böyle bir hikaye gelince olabileceğini düşündüm. Seyirciyle beraber yeni bir yolun içinde yürüyeceğiz diye umuyorum," diyor.