Gülse Birsel'e Sitem Etti

Usta oyuncu Asuman Dabak, katıldığı bir televizyon programında Avrupa Yakası dizisinin okuma provasına katıldığını ve Gülse Birsel'in kendisine anlattığı karakterin değiştiğini orada öğrendiğini, bu olay üzerine diziden ayrıldığını açıkladı.

Asuman Dabak, katıldığı bir televizyon programında oyuncu ve senarist Gülse Birsel için şunları söyledi. 'Tatlı Hayat dizisinde canlandırdığım Menekşe karakterinden sonra iyi bir karakter çıkarmak önemliydi. Gülse, Avrupa Yakasında benim canlandıracağım karakter için 4 sayfalık çok ayrıntılı bir karakter analizi hazırlamıştı, hayran kalmıştım. Karakter hakkında çok emek sarfettik telefonla konuştuk, rol için dişlerimi yaptırdım.

Günlerce bu rol için kafa patlattık. Okuma provasına katıldığım gün herşey değişti. Gülse Birsel, senin canlandıracağın karakter değişti , ben sana anlatacağım dediği zaman benim için dizi bitmişti. Bu değişimden sonra artık birlikte çalışamayacağımızı söyleyerek diziden ayrıldım. Benim canlandıracağım Makbule rolünü daha sonra Hasibe Eren canlandırdı. Biraz haksızlığa uğradımı düşünüyorum kendi adıma. Kendisinden bir telefon beklemiştim ama aramadı kırgınlığım daha da arttı. Gülse Birsel' kırgınlığım var ama ilerde aynı projede yer almayacağız diyemem. Kalemini sevdiğim birisidir' dedi.