Ceyda Ateş Yeni Rolü'nü Anlattı

Annesiyle yaşayan, tekstil atölyesinde çalışan, evlilik hayalleri kurarken bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlanan bir genç kız olan Nursen’i ekrana taşıyan Ceyda Ateş, ‘Evlerden Biri’ dizisinde olmaktan son derece mutlu. Sohbetimize de diziyle başlıyoruz zaten...

'Evlerden Biri 'ni seçme nedeninizi merak ediyorum...

Zaten 'Adını Feriha Koydum 'da dişi bir karakteri oynuyordum. Arabozucu kötü bir karakterdi. Feriha 'dan sonra tercih edeceğim proje, farklı olmalıydı. Bu proje olmasa bile bir süre ara verecektim, kötüyü oynamayacaktım, daha farklı bir rol bekliyordum.

O sırada Koliba Film 'den 'Evlerden Biri'projesi geldi. Nursen karakterini çok sevdim. Tam istediğim gibi, daha önce canlandırdığım karakterden daha farklı, tam tersi bir rol. Hikayesini de çok beğendim, o yüzden tercih ettim.

'Adını Feriha Koydum'dizisinde Hande 'ydiniz, şimdi de 'Evlerden Biri 'nde Nursen 'i oynuyorsunuz. Nursen, Hande 'den farklı galiba...

Bu rolle birlikte saçlarım koyu renk oldu. Kıyafetlerim de çok farklı. Seyirci beni bu kez masum ve hayatın zor şartlarına rağmen, onuruyla dik durmaya çalışan bir kız olarak görüyor.

Saçlarınızın rengini değiştirme kararını nasıl aldınız?

Böyle bir projede sarı saçlı olamazdım. Yönetmenimiz Bahadır İnce ve yapımcımız Ata Türkoğlu 'yla bir araya geldik ve bu renge boyamaya karar verdik.

Nursen 'in en çok hangi özelliklerini seviyorsunuz ve nefret ettiğiniz ya da kızdığınız özellikleri var mı?

Şu anda Nursen karakterinin öyle nefret edilecek bir yanı yok. Daha yeni başlayan bir hikaye ama ileride Nursen 'i senaristimiz nasıl açar, konu nasıl gelişir bilemiyorum. Ben Nursen 'in saflığını, masumiyetini çok seviyorum.

Canlandırdığınız Nursen karakteri size benziyor mu yoksa taban tabana zıt mı?

Evet, rolüm bana benziyor diyebilirim. Ben de tıpkı Nursen gibi hayata karşı hep iyi niyetli oldum. Ama Nursen kadar da saf bir kız değilim.

Aslında Nursen de çok fazla saf bir kız değil. Hayata karşı onun güvensizlikleri var. Benim de hayata karşı güvensizliklerim var tabii. İnsan insana benziyor. Tamamen Nursen 'e ya da Hande 'ye benzediğimi söyleyemem. Ancak her ikisine ait özellikleri taşıdığımı da söyleyebilirim.

Ceyda Ateş, set dışında kalan zamanında neler yapıyor?

Set dışı zamanım mı (gülüyor)! Doğrusu set dışı zamanım çok az. Gerçekten şu sıralar çok yoğun geçiyor. Başrol oyuncularından birisi olduğum için hemen hemen her sahnede varım. Boş zamanım olursa da erkek arkadaşım Can 'la (Yurtsevdi) ve ailemle birlikte oluyorum. Şayet iki günlük bir tatil olursa hemen İstanbul dışına kaçıyorum.

“Asla oynamam” dediğiniz sahneler var mı?

Türkiye 'de bir iş yapıyoruz, sanat icra etmeye çalışıyoruz. Evet, bazı şeyler olması gerektiği gibi yaşanıyor. Sonuçta insanlara gerçekçi bir şeyler yaşatıyorsunuz ama benim de belirlediğim sınırlarım var. Cüretkar roller bana göre değil.

Kamera önündeki giysileri seçme konusunda siz mi karar veriyorsunuz?

Tabii rol gereği sette giydiğimiz kıyafetlerimizi biz seçemiyoruz. Günlük hayatımda da öyle açık saçık, saçma sapan giyinen biri değilim. Giymem dediğim bir kıyafet olursa söylüyorum. Çok aşırı, saçma sapan dekoltesi olan kıyafetleri giymem.

Kısacası kendimi göstermek için ya da dikkat çekmek için dekolte kıyafetler asla giymem. Kapalı gibi görünen bir elbise giyersiniz ama ufak bir dekolte, hem o elbiseyi, hem de sizi daha elit ve kaliteli gösterebilir.

“iLiŞKiMiZE HEP CiDDi GÖZLE BAKTIK”

Ceyda Ateş aşkı bize nasıl anlatır?


Aşk bana göre heyecan ve huzur demektir. Hayatınızda birinin olduğunu bilip güne onunla başlamak çok güzel bir duygu. Aşkın içinde acı, hüzün ve mutluluk var. Kafamda aşkı hiç tanımlamadım ama aşk benim için hüzün, acı ve mutluluğun bir arada olduğu bir çemberdir.

İşadamı Can Yurtsevdi 'yle evleneceğinizi açıklamıştınız. Tarihi belli oldu mu?

(Gülüyor) Can 'la bu ilişkiye başladığımızdan beri hep ciddi gözle baktık. İnsanlar bu birliktelik hakkında çok şeyler söylediler. Hatta “Reklam ilişkisi” diyenler bile oldu. Ama ilişkimizin ne denli ciddi olduğunu herkese ispatladık. Can 'ın arkamda nasıl durduğunu gördüler. Biz evlilik kararını zaten almıştık ama henüz bir tarih belirlemedik. Bu nedenle şu tarihte evleneceğiz diyemiyorum.

Ceyda Ateş 'in oyunculuktaki yükselişi sürüyor. Mutlu musunuz?

Mutluyum elbette. Ancak sanatımın zirvesinde olduğumu görmeden ölmek istemem doğrusu. Çünkü oyunculuğu çok seviyorum ve çok emek veriyorum.

Sosyal medya ile aranız nasıl?

Twitter 'da benim adıma açılan hesaplar var ve benim adıma konuşuyorlar. O yüzden buradan açıklamak istiyorum Twitter ve Facebook hesabım yok. Benim adıma konuşanların hepsi yalancıdır.