O Köpek Çok Değerliydi

Hülya Avşar, tepkiler sonrası ilk kez bu kadar açık konuştu.

6-12 Ekim'de düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, ilk toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası, jüri başkanlığı tartışma yaratan Hülya Avşar açıklamalarda bulundu ve kendisine yapılan eleştiriler soruldu.

Avşar, bir TV programında da jüri üyeliği yapmasıyla ilgili gelen eleştirilere katılmadığını ifade ederek, ''Jüri dediğiniz mesele gelip geçicidir. Sonuçta bu hayatın jürisi değilsiniz. Bu bir eğlence sektörü. Ben hepsinde varım. Var olacağım. Olmaya da devam edeceğim'' dedi.

Jüri üyeleri arasında film kriterlerine ilişkin küçük tartışmaların yaşandığını dile getiren Avşar, ancak jüri içinde kendisinin başkanlığına yönelik bir tepki olmadığını söyledi.

Oyuncu Levent Kırca'nın kendisinin jüri başkanlığına tepki göstermesine ilişkin Avşar, ''Bizim aldığımız terbiyede büyüklerimize ve küçüklerimize sevgi, saygı vardır. Türk toplumunda, 'Bir erkek, bir bayan için konuşurken çok dikkatli olmalıdır' diye bilirim. Biz öyle bir terbiye aldık. Evet, bu tutumundan dolayı onu sevmiyorum ama ona saygı duyuyorum'' şeklinde ifadeler kullandı.

Avşar, sinemacı Sermiyan Midyat'ın, ''Jürilik yaptığı yetenek yarışmasında birinci bir köpek oldu. Bakalım Altın Portakal'ı bu yıl kim alacak '' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise ''Köpeğin birinci olması çok başarılı bir karardı diye düşünüyorum. Doğru olduğunu düşünüyorum. O köpek benim için birçok kişiden çok daha değerli'' karşılığını verdi.