Merve Boluğur'dan Kuzey Güney Tüyoları!

Merakla beklenen “Kuzey Güney”, bu akşam yeni sezonun ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkacak. Yönetmen ve teknik ekip değişimiyle beraber yeni bir yola giren dizinin Zeynep’i Merve Boluğur, “İzleyiciyi daha da heyecanlı bölümler bekliyor” dedi.

Yeni sezon çekimlerine başladınız, izleyiciyi bekleyen ciddi değişiklikler var mı?

- En önemlisi yönetmenimiz ve ekip arkadaşlarımız değişti. Artık yönetmenimiz Hilal Saral...

Peki bu değişim oyuncuları nasıl etkiledi?

- Ekip değiştiği için aslında bana ilk bölümü çekiyormuşuz gibi geliyor. Enteresan bir heyecan hali var hepimizde...

Peki başka değişiklik? Senaryoda mesela?

- Senaryoda da değişiklikler var. Eskisinden bile daha heyecanlı, dengelerin biraz daha değiştiği bölümler bekliyor izleyiciyi...

Ya sizin canlandırdığınız Zeynep 'te durum ne? Aynı çizgide devam mı?

- Bunu açıklamam doğru olmaz ama dediğim gibi bazı dengeler değişiyor. Bunu sadece fragmana bakarak bile anlamak mümkün.

OYUNCULAR UZUN TATİLLERİ SEVMEZ

Yeni sezonun yüksek temposuna başlamadan önce yeterince dinlenme fırsatı bulabildiniz mi?


- Dinlendim, evet. Zaten bizimkisi öyle bir iş ki, ara vereyim, dinleneyim desen de olmuyor. Bu tutku bir kere kanına girdi mi vazgeçemiyorsun. Kısa bir süre tatil yaptıktan Sonra setlere dönme ihtiyacı hissediyorsun. Yaptığın iş hayatının o kadar büyük bir bölümünü kapsıyor ki, o yoğunluğa alıştıysan sana dünyaları verseler başka bir şeye değişemiyorsun.

Tatil size gereğinden bile uzun gelmiş anlaşılan...

- Zaten yapı olarak rahat olsam da bir yanım takıntılıdır. İster istemez aklımda hep karakterle ya da işle ilgili düşünceler vardı. Yine de hem bedenimin dinlenmesi, hem ruhumun yenilenmesi açısından gerekli bir tatildi.

“Acemi Cadı”dan bu yana oyunculuğunuzda ne gibi bir gelişim görüyorsunuz?

- “Acemi Cadı”ya ilk başladığım zaman hakikaten acemiydim, ilk deneyimimdi. Ama güzel de bir başlangıçtı. Hayatta benim için en önemli şey iç sesimdir; o diziden Sonra da iç sesimi dinleyerek yola devam ettim. Günahıyla sevabıyla kendi bildiğim yoldan ilerliyorum.

“Benim için yeri ayrı” dediğiniz bir rol var mı?

- Var tabii, “Küçük Sırlar”daki Ayşegül... Birçok farklı duyguyu barındıran, inişleri çıkışları olan bir karakterdi. Severek oynuyordum, beni gerçekten heyecanlandırıyordu.

Ayşegül 'ün inişli çıkışlı oluşunu sevdiğinizi söylüyorsunuz. Peki Zeynep 'te size cazip gelen neydi?

- Hümanist tarafı...

Bu yönden size benziyor mu?

- Öyle olabilmek çok zor ya... Özellikle de Son zamanlarda...

BENİM İÇİN EN ZORU ERKEN KALKMAK

Dizi setlerinin zor şartları yıllardır konuşuluyor. Sizin sette durum ne? Güne kaçta başlıyor, kaçta sette oluyorsunuz genelde?


- İstisnaları saymazsak, genelde erken kalkıyoruz. 07.30-08.00 civarı... Benim için en zor kısmı da o zaten.

Sonra?

- Sete gidiyoruz, saç makyaj falan...

Saç ve makyaj ne kadar sürüyor?

- Bilmem ki, hiç saat tutmadım. Bizim dizide kız bol olduğu için, biraz daha uzun sürebiliyor saç ve makyaj işleri. Bekliyoruz yani...

Beklemek, uykusuz ya da yorgun olunduğunda işkenceye döner. İsyan eden çıkmıyor mu hiç?

- Tabii her oyuncu beklemekten şikayet eder, Sonuçta bu güzel bir şey değil. Ama bu da benim işimin götürüsü ya da getirisi, bilemiyorum. Saatleri saymak yerine başka şeye kafa yorarsan ya da oyalanacak bir şey bulursan sorun olmuyor.

Siz neyle oyalanıyorsunuz?

- Setten arkadaşlarla sohbet ederek... Bazen sete yakın bir yerlere de gidiyoruz vakit geçirmek için. Ya da ezber yapıyorum. Gerçi ben ezberimi hep önceden yapmış olurum...

SAYISALLA ARAM YOKTU EZBER BENİ ZORLAMIYOR

Öğrenciyken ezberle aranız nasıldı?


- Ben zaten sayısalla arası pek olmayan bir öğrenciydim, o yüzden bu beni çok zorlamıyor.

Biliyorum çok değişken saatler oluyor ama eve gitmeniz genelde kaçı buluyor?

- Dediğiniz gibi değişen bir durum bu... Bazen sabah çekime başlıyorum, öğlen işim bitmiş oluyor. Bazen (özellikle Zeynep 'in evinde çekilen sahnelerse) gece yarısını buluyor. Saat ve zaman kavramını sorgulayabileceğimiz bir iş değil bizimkisi... O yüzden ben de saatlere takılmamaya çalışıyorum.

PLAN YAPMAYI SEVMİYORUM

Geleceğiniz için plan program yapıyor musunuz?


- Plan program yapmayı pek sevmiyorum. Sadece bundan Sonraki iş seçimimde rolüm belirleyici olacak, onu biliyorum. Beni iştahlandıran, heyecanlandıran roller seçmeye devam edeceğim.

SETE HER GİRİŞİMDE HEYECANLANIYORUM

Bugüne kadar sizi en çok dizideki hangi sahne etkiledi ya da heyecanlandırdı?


- Şaşıracaksınız ama en çok yeni sezonun tanıtım filmlerini çekerken heyecanlandım. Zaten normalde de heyecanlı bir tipimdir, sete her girişimde heyecanlanırım. Ama böyle aksiyonu bol sahnelerde heyecanım zirveye ulaşıyor.