Kendi Öykümü Kendim Yazıyorum

“Şimdiye kadar inisiyatif hep başkalarının elindeydi. Şimdi kendi öykümü kendim yazıyorum”

Uzun yıllar kalplere Nadide Sultan olarak taht kuran ünlü şarkıcı yepyeni kimliği ve albümü ile sevenleriyle buluştu. Yalın ve sade bir tarz benimseyen ünlü şarkıcı artık yalnızca Nadide ismini kullanıyor. 'Hayat Aşktan Yana ' isimli yeni albümü ile kendini bulduğunu söyleyen ünlü sanatçı sorularımıza samimi cevaplar verdi.

Yıllardır müzik sektöründesiniz… Her işin iyi ve kötü yanları vardır. Sizin işinizin iyi ve kötü yanları nelerdir?

İşimi çok seviyorum. Şarkı söylemekten başka bir şey yapmayacağımı zannettiğim, hayal kurduğum çocukluk yıllarımda uzun yolculuklar yapacağımı özel günlerinde sevdiklerime olamayacağımı düşünmemiştim. Bazen hava değişikliğinden alerji problemleri yaşayabiliyorum. Kendime iyi bakıyorum alkol ve sigara içmiyorum. Bu sayede sürekli yolculuk ve uykusuzluk gibi problemlerle başa çıkabiliyorum. Bu zorlukların ötesinde konserlerde yaşadığımız paylaşımlar, şarkılarımızı hep bir ağızdan söylemek bütün yorgunluğa ve strese değer.

Kariyerinizde yaşadığınız en büyük sıkıntılar neler oldu?

İlk albümüm çıktığında henüz 20 yaşındaydım. Birçok şey inisiyatifim dışında oluyordu. Şarkı seçiminden tanıtıma kadar… Benim kendi öykümü yazmak gibi bir şansım olamadı O dönem kimliğimi ve sesimi anlatmak zor olmuştu. Şimdi kendi öykümü TMC ile beraber kendim yazıyorum.

Uzun zamandır ekranlarda yoksunuz neler yaptınız bu dönemde?

Konser çalışmalarım devam etti. Neredeyse her hafta konser ve ekstralarım oldu. Sadece albüm yapmadığım dönemlerde ekrana çıkmıyorum.

Yeni bir albüm çıkardınız? Albüm hakkında bilgi veriri misiniz? Tarz olarak önceki albümlerle benzerlikleri, farkları var mı?


TMC ile anlaşmak hayatımın dönüm noktası oldu. Bu albüm beni, sesimi, kişiliğimi en güzel ifade eden albüm oldu. Mustafa Karahan bana bir ekip kurdu ve her şeyin başında da kendisi durdu. Bütün şarkıları seçerken demo yapıp sesime uygun olup olmadığını dineldik. Sonra şarkıları oylama yöntemiyle seçtik. Böylelikle en doğru şarkılar seçildi ve sonra yorumuma uygun akustik aranjeler, Sadun Ersönmez ve Nevzat Yılmaz tarafından yapıldı. Diğer albümlerimden en önemli farkı, akustik pop olması. Pop şarkıcısı olduğum için geçmişteki albümlerimde bu tarzın içinde gidip geldiğim olmuştur. Bazen de daha sert elektronik seslerin çok kullanıldığı aranjelerin olduğu albümler yaptım Bu albümde tabiri caizse 'Dum Tıs ' yok. Yıllarca dinlenebilecek bir albüm oldu.

Sultan isminizi neden artık kullanmıyorsunuz?

Benim tam ismim Nadide Sultan Türkoğlu. İlk firmam ilk çıktığımda soyadını kullanmayalım dedi. İlk iki ismimi kullandık. Bu albümde ise yepyeni bir Nadide var. Sade ve yalın. Sadeliği ve yeni beni Nadide isminin tek başına ifade ettiğini düşünüyorum.

Yeni projeler var mı? Ya da albüm ile ilgili çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Yakın zamanda televizyonda yepyeni bir canlı performans programım başlayacak. Gelen şarkıcı ve müzisyen dostlarımla orkestra eşliğinde canlı şarkılar, düetler seslendireceğiz. Daha çok müzikle dolu sohbetler edeceğiz. Konservatuar eğitimimi en iyi şekilde değerlendireceğim ve aynı zamanda eğleneceğim bir program olacak. Hayat aşktan yana albümümüz içinde yeni klip çalışması için internette fanlarımızla bir anket düzenleyeceğiz ve istenilen şarkımıza uygun klip çekeceğiz. Ayrıca bu yaz bol bol konser çalışmalarıyla Türkiye'nin her yanını gezmeyi düşünüyoruz.

Röportaj: Yeşim Günal